OTF-70B505 preblikáva obraz

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
army38

#1 Příspěvek od army38 »

Zdravím všetkých...Neporadí niekto s OTF-kou? U tejto telky asi tri min. po zapnutí nepravidelne preblikáva obraz resp. nepravidelne zatemňuje, stým že vobraze sa nepravidelne (vačšinou okolo stredu obrazu) sa objavuje biela čiarka dlhá nie cez celý obraz. Ďalej obraz nepravidelne asi v dolnej štvrtine zakmitáva do strany (akoby nedržalo synchro) a navyše sa tam objavil asi 10cm široký pás v dolnej časti obrazu. Po troch minútach je ok až na to zatemnenie. Pôvodne TV vôbec nefungoval ( vadný C109, BU508, C404.) Toto všetko sa objavilo po nabehnutí TV. Vymenil som všetky elity v H/V- rozkladoch a premeral som kondíky- sú ok, ďalej som vymenil kondíky v zdroj,i aby som vylúčil zákmity zdroja. Nakoniec som vymenil aj TDA8350 no stále je to bez zmeny. Skonroloval som kondíky okolo procesora - sú ok, napájanie je ok, zákmity sa prenášajú aj na zdroj keď je zaťažený rozkladmi, bez je to ok. Predošlý opravár vymenil aj procesor, ale vraj závadu neodstránil. Ďalej sa vôbec nedá vstúpiť do servisného menu. Ak sa nemýlim malo by to byť "62" podržať 6 sek. Nestretol sa niekto s niečím takým. Uvítam každú dobrú radu. Vďaka všetkým. :cry:
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

To vysazování do pruhu vypadá na studený spoj ve vertikálu, co způsobuje zakmitávání se nedá bez měření jen tak říct. Ten široký pás je co, zúží se obraz nebo je přes obraz? Dost dobře nechápu, proč byl měněn procesor.
army38

Odpoveď

#3 Příspěvek od army38 »

Studeńáky som vychytal, ten pás je zúženie obrazu zo spodnej strany. Procesor menil opravár predomnou vraj pre to prablikávanie, ktoré vlastne neodstránil.
army38

#5 Příspěvek od army38 »

Jasné skúsim, no dnes to nejde - nemám TV pri sebe. O výsledku budem informovať. Táto telka mi dala riadne zabrať... Díky moc.
army38

#6 Příspěvek od army38 »

Závada je odstránená. Preblikávanie obrazu prestalo po výmene diód D406 a D407 v napájaní vertikálu. Dík všetkým za radu.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“