Ochrana domácí wifi
Moderátor: Moderátoři
Ochrana domácí wifi
Do včerejška jsem žil v přesvědčení,že moje wifi je nějak chráněno.Jedná se o domácí připojení.Z omylu mě vyvedl synek od známých,kteří přišli na návštěvu.Kluk dostal telefon a jak si tak s ním hraje čumím jak puk.Kluk je připojenej k síti.Surfuje jak je libo.Asi se smějete.Ale nějak mi v tomhle ujel vlak.Moje připojení:Na domě anténa,svod do routeru ZKOMAX,z něj do PC a TV Samsung.Přes wifi do noťasu.Aby spojení noťas-router jelo, musí se zadat heslo.No to tam dal ten člověk z firmy co to instaloval.Po mě to chce odklepnout "připojit" a je to.Jak je tedy možné,že se Jenda(kluk)připojí?Ptal sem se ho kde vzal heslo?On mi odvětil,že zkusil napsat mé jméno a připojení se mu navázalo. Nechci si to rozbít protože tomu nerozumím,ale dá se to nějak zabezpečit lépe?Děkuju.
- Přílohy
-
Připojení k netu.JPG- (55.16 KiB) Staženo 112 x
- czatlantis
A ešte zmeň prístupné parametre (login) do routera admin/password a prípadne aj zablokuj "setup" cez wi-fi ak to ide.
Prístup sa ešte môže povoliť konkrétnym zariadeniam pomocou ich HW adresy (MAC), ale to už je otrava pre admina.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Ale jinak to žádná tragédie není, já taky znám sousedovo heslo a kdyby chtěl, řeknu mu moje.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Static WEP
Chanel 1-2412Mhz
Pokud to to zadám spojení se obnoví. To co je na obrázku v předešlém příspěvku se zobrazí jaksi automaticky po vyhledání dostupných sítí noťasem a bylo odpojeno připojení.Sám nevím co je tam za heslo.To je asi od toho technika. "Milos" to určitě není.Bohužel klukovi pro připojení jméno Milos stačilo? Jsem z toho jelen. Díky za rady.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Stejně tak je potřeba změnit heslo pro administraci routeru, z venku se tam nikdo nedostane, ale z vnitřní sítě (v dosahu wifi) ano a pokud je tam třeba admin/admin, jako mám třeba já (
Poměrně kuriózně pak působí šifrovaný spojení s routerem, kterej je pak připojen přes nezabezpečenou wifinu do sítě.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Není nic jednoduššího, než se od sítě odpojit a nechat Jendu, aby ti ukázal, jak se dokáže znovu připojit. Při použití WEP je třeba heslo se 13 ASCII znaky (podle tvého vzoru). A hned budeš vědět, na čem jsi.milous2 píše:...Jak je tedy možné,že se Jenda(kluk)připojí?Ptal sem se ho kde vzal heslo?On mi odvětil,že zkusil napsat mé jméno a připojení se mu navázalo...
- monterjirka
Před jistou dobou jsem zaznamenal pokus o vniknutí do mého PC. Nejprve jsem udělal jistý "podraz" (nechci to psát na volně přístupný web co a jak jsem nalíčil).
Pak jsem zkoušel zaheslovat přístup, jenže modem Huawey (bílý od kyslíků) s tím má problémy, přístup jen pro konkrétní MAC je zase omezují když chcete něco zkoušet, tak jsem opět "free" a problém jsem nezaznamenal.
Buď "někdo" pochopil, že mě nemá dráždit, nebo se potvrdila moje doměnka, že to dělal ten zmetek co..... (nechci to psát neřejně, i když by si to ten dobytek namyšlenej zasloužil)