Narcis nemaže zpětné běhy - pozvánka

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

#16 Příspěvek od Hill »

A vlastně není konvertor ani třeba - takový modulátor v settopboxu Sencor SDB1062-T (a podobných odvozených modelech i značkách) jde přepnout i na mezinosnou zvuku 6,5 MHz, v televizi pak nemusíš dělat úpravy vůbec žádné.
Umí vysílat ale jen v pásmu UHF, takže to chce ještě konvertor UHF->VHF, symetrizační člen a z něj to anténními zdířkami pustit rovnou do televize.
T505

#17 Příspěvek od T505 »

Právě ten dobový směšovač 5,5-6,5 MHz tam kdysi byl, a nerozvážně jsem ho odstranil, v domnění že analog stejně skončil, a už to nebude potřeba protože jsem to krmil signálem z VHS, přes UHF-VHF Konvertor Tesla 4950a. Vše funguje jak má, jenže jsem dostal set-top box Zircon T premium s modulátorem a najednou je obraz o jeden řád lepší, jenže nejde zvuk. Bohužel jsem v menu ani v návodu nenašel jestli se to dá přepnout a tak to pravděpodobně bude jen na normu CCIR. Pořízení jiného set-top box by bylo nejelegantnější řešení ale potřeboval bych teda natipovat nějaký s modulátorem 5,5-6,5 MHz a usb aby se dali pouštět filmy přímo z flash paměti. Ale bohužel k značce Sencor jsem pozbyl důvěru, když se tři různé spotřebiče po záruce odporoučeli.
radioelectrum

#18 Příspěvek od radioelectrum »

Doporučuji některý se STB od Philipse který bude navíc umět i SECAM, takže jej lze použít i k barevným TV které nemají PAL. Bohužel jsme nikde nenašel seznam STB na trhu s porovnáním parametrů takže jsem nebyl ani schopen zjistit který má a který nemá modulátor.
T505

#19 Příspěvek od T505 »

Problém vyřešen pořízením set-top-boxu Sencor SDB1066-T, nebylo jednoduché ho sehnat, už je to asi výběhový model ale povedlo se, má USB a to je výhoda, dají se přehrávat filmy mpeg přímo z flešky.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“