OPENBOX X-810

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
otakarv
Kontaktovat uživatele:

OPENBOX X-810

#1 Příspěvek od otakarv »

Zdavím. U jednoho ze dvou těchto přijímačů, které jsou zapojeny přes RS232 pro sdílení se po zadání MENU a následného navolení 1117 nic neděje, nelze se dostat do SM. Přijímač funguje s kartou normálně, lze přepínat předvolby, vejít do užívatelského menu se dá i v něm nastavovat.
Mám podezření na firmware, múže mi to někdo potvrdit nebo vyvrátit? Předem všem děkuji za případné odpovědí.
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Vyskúšali ste iný ovládač? Nedávno som riešil niečo podobné a po stlačení 1 mi diaľkové zadalo 11.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Kvicala_r

#3 Příspěvek od Kvicala_r »

otakarv píše:u jednoho ze dvou těchto přijímačů

a jsou ty FW stejné? Některé FW neumí potřebné věci, u jiných se servisní menu zadává jinou kombinací...
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od otakarv »

Pro KUBO, ano zkoušel jsem i jiný DO a ani s tím to nešlo. Pak jsem zkoušel přepínat DO 1,7 všechno v pohodě.
Pro Kvicala_r, tak to jsem se zapoměl podívat, přijímače jsou u kamaráda tak tam popřípadě odskočím. Múžeš mi prosím tě sem dát ty jiné postupy? Děkuji.
KUBO

#5 Příspěvek od KUBO »

Vyskúšať továrenské nastavenie a keď nepomôže tak prehrať soft napr. 5.14.
Niekto to rieši aj na ab-forum.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
cabernet

#6 Příspěvek od cabernet »

AK je to mozne, zistite mi prosim hodnotu rezonatora(krystalu) v dialkovom ovladaci. Dakujem.
KUBO

#7 Příspěvek od KUBO »

cabernet 455
Pozdravuje Vás Martin
Kvicala_r

#8 Příspěvek od Kvicala_r »

otakarv píše:Múžeš mi prosím tě sem dát ty jiné postupy?

Tuším u nějakého opticum se mi stalo, že nový FW měl jinou kombinaci pro vstup do menu
RadekB

#9 Příspěvek od RadekB »

Matne tusim ze do tohoto menu se da dostat jen pokud je nahrany softcam. Nejsem si uplne jisty u Openboxu, ale u nekterych prijimacu to tak bylo.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od otakarv »

Zkusím dnes pro něj zajít a budu doma v klidu zkoušet. Hlavně se musím podívat co tam je za software, já mám doma verzi 5.14.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od otakarv »

Tak jsem donesl sat. přijímač domů. U kamaráda jsem ještě zjistil jaký má nahraný soft ten druhý ve kterém je dekódovací karta, má tam verzi 5.33, doma jsem zjistil soft v tom druhém který sdílí, tam je soft 4.99.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od otakarv »

Zdravím, potřebuji radu. Pro nahrání nového FW jsem zakoupil tento adaptér. K němu jsem si vyrobil jednoduchý křížený kábel pomocí 2 koncovek D-SUB 9pin - dutinka na kábel a 3 drátu.
Po zasunutí adaptéru do jednoho USB portu a nainstalování ovládače z přiloženého CD instalace proběhla v pořádku. Po vysunutí a opětovném zasunutí adaptéru do USB se zobrazilo okénko-viz příloha.
Co mě ale překvapilo je to, že se tam objevil Port(COM11) a já v programu který je nutný pro nahrání FW mám jenom COM1-4, tudiž po kliknutí na "Update" mi vypíše v okénku "Error! COM Port".
Může mi prosím někdo poradit co s tím? Předem děkuji za každou radu.
Přílohy
All Updater.PNG
(52.3 KiB) Staženo 96 x
COM11.PNG
(59.5 KiB) Staženo 90 x
Andrea

#13 Příspěvek od Andrea »

No tak si v tom sw změň číslo COMu na 11 nebo ve správci zařízení si ten USB adaptér přehoď na COM1 (jestli je volný).
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od otakarv »

Andreo, když jsem to zkoušel v "Zařízení a tiskárny" prvně, tak mi to nějak nešlo se k tomu dopracovat, nyní po Tvém příspěvku jsem zkusil "polaborovat" a sláva, číslo COMu se mi podařilo změnit. Díky :agree:
KUBO

#15 Příspěvek od KUBO »

Ak by bol problém s nahraním softu, tak zvýšiť rýchlosť COM portu na 115200.

Nezabudnúť nastaviť v prijímači v ktorom meníte soft rovnakú prenosovú rýchlosť ako má ten s kartou a nastaviť CASYSID karty ktorú má zdieľať v menu zdieľania.
Přílohy
Zdieľanie medzi dvoma prijímačmi Openbox X.pdf
(140.05 KiB) Staženo 136 x
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “