AVEX VM 6570 HQ
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
AVEX VM 6570 HQ
Video chodí, ale pokud dám převíjení zpět s obrazem tak se snaží otáčet mezikolem a potom vypadne. Když jsme to složil tak to hodinu fungovalo až potom to zčista jasna přestalo převíjet zpět s obrazem. Přilepil jsme sekunďákem stržený brzdící filc.
Čím by to mohlo být? Předpokládám že tuhostí odvíjecího trnu (levého) ?
Když tam je kazeta tak to nemám jak nastavit, a když je bez kazety a vozíku tak zase není ve správné poloze ten napínák co napíná pás a zárovreň nastavuje odvíjecí tah. jak se to celé nastavuje ?
Nedělalo se to náhodou pomocí specielní kazety? pokud ano tak jak se používá.
Má mít excentr co nastavuje vozík (zeslod poháněný kamenem z lamolového kola) tak aby vyjel víc či míň vliv na to zda-li jde při PLAY opásání lehce či stuha ?
- Přílohy
-
autostopkazeta.jpg- (88.11 KiB) Staženo 153 x
môj avex VM6465 robil podobnú šarapatu, zaradil som pretáčanie naspäť s obrazom, cvaklo relé, prehodilo sa medzikolo k ľavému unášaču, rozbehol sa capstan, páska sa začala odvíjať ale ľavý unašač pásku nenavíjal do kazety. nikdy som nepriešiel na to čo je to za "ducharinu" nová sada medzikola s omega pružinou, nový ľavý brzdiaci pásik, motor medzikola silu mal, holt nikdy to nefachčilo, niekedy to chytlo a fachčilo, niekedy nie, najhoršie je to pri ukončení nahrávania, tam ked sa zaradí stop tak sa posuv ukončí a video stale odvinie naspäť pár otačok kazety, toto tiež haprovalo, ničilo to kazety, tiež záviselo od kvality a tuhosti spracovania danej kazety.
na tuto zavadu vyšiel v AR aj návod na upravu s nejakým OPTO senzorom aby sa zabránilo neželanému odvinutiu pásky do mechaniky ktorá je mastná. asi je to nejaký výrobný nedostatok, prípadne vylágrovaná mechanika rokmi používania s veľkými vôľami. stretol som sa s tým asi u troch kusoch avexov čo som mal na stole. u iný strojov to behalo výborne a bez problémov aj so starým medzikolom.
prilepenie filcu sekunďákom, nebolo najlepšie riešenie, filc od sekunďáku stvrdne a neplní dobre svoju funkciu plynule regulovať ťah pásku cez páskovú dráhu.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Když se zakryje střední sloupek čidel třeba krytkou z fixky, dá se normálně pomocí běžného hmatu zatlačit vozík kazety a spustit přehrávání. Ale kdo si to má po 20 letech pamatovat přesně, možná se i pletu....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
tento avex mi dal známy na opravu a celkové vyčistenie s kazetovým výťahom v sáčku a s umámanými plastovými dielmi na podávacích lištách výťahu, po oprave to na počudovanie všetko vcelku dobre fachčilo
http://www.stream.cz/uservideo/689615-videorekorder-tesla-avex-vm6465-po-kompletnom-repase
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Neviem čo ti bráni vyskúšať ľahkosť chodu ľavého unášača. A ten musí byť naozaj ľahký, a veľa práce na to netreba. Ale nie som si istý, či závadu v spätnom prezeraní obrazu robí práve on.
Ten filc by som asi odtrhol a prilepil ešte raz, možno chemoprenom
Medzikolo musí byť dobré, omega pružina s jej upevňovacími bužírkami v dobrej kondícii. Ak je medzikolo vyrobené v minulom storočí, prívlastok "nové" by som mu už asi nedával - už vtedy som dve z troch nových vyhadzoval. Ak nie je pružina v poriadku, dá sa s ňou pohrať.
Excenter pri spodnom kameni slúži na nastavenie správneho dosadnutia liftu. Jeho nesprávnym nastavením si akurát tak vylámeš časom mechaniku.
Ale to sú všetko také veci, ktoré sa predsa dajú vidieť - ide len o prostý logický pohľad do mechaniky, na to netreba ani nejaké vedomosti, ani základy elektroniky
Až keď som si istý bezchybnou mechanikou, začnem sa obzerať po úpravách - napríklad proti smyčkovaniu.
Ide skôr o to že niektoré mechaniky proste to pretáčanie s obrazom naspäť nevedeli, dokonca si s tým nevedela rady ani kovoslužba a myslim že ani priamo AVEX Bratislava. teda vlastne tam sa tie mechaniky len skladali ale výroba bola v zahraničí. Neviem či takéto nepodarky potom predávali ako tovar druhej akosti alebo ako .... rozhodne to ale v tej dobe nepotešilo keď rekordér naskladal pásku z 300 korunovej kazety do mechaniky a tá bola následne mastná.....
- radioelectrum
A ještě kolik má mít unašeč svisle asi vůli ? Má asi milimetr, je to v toleranci ?
Spíš to na mne dělá dojem vady v elektronice. Pokud otáčky levého unašeče elektronika kontroluje pouze s obarazem zpět tak to může být elektronikou.
- radioelectrum