Zdroj pro LED hodiny
Moderátor: Moderátoři
- sewerman_cz
- Kontaktovat uživatele:
Zdroj pro LED hodiny
Doma se mi válí staré nabíječky od mobilů. Je možné použít takovouto nabíječku jako trvalý zdroj pro LED hodiny?
Nebo se mám spíše vydat cestou malého trafa + můstek + regulátor přímo do konstrukce hodin?
- sewerman_cz
- Kontaktovat uživatele:
-
petrfilipi
Před mnoha a mnoha lety jsem kupoval v bazaru mámě Nokii 5110 a dostal jsem k tomu i neoriginál nabíječku. Nabíječka se hřála natolik, že i když k ní nebyl telefon připojen, tak trafo vlastní vahou doslova proteklo plastem. Nabíječku jsem vyreklamoval a další, stejného typu, to udělala taky. Originál nabíječka ACP-7E byla v pohodě.
Takže fakt asi vyzkoušet. Případně sehnat nějakou, která nebude mít max. proud 200mA, ale třeba 1A, pak aspoň nepojede na maximum.
Ať se daří.
Petr Filipi
- sewerman_cz
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych se zeptat jakou baterii je nejlepší použít pro zálohování napětí pro udžení času po dobu výpadku napětí v síti.
Baterie by měla pouze udržet v chodu atmegu s RTC pomocí časovače TIMER2 a krystalu v asynchroním krystalu.
Napadlo mne použít CR2032, ale nevím jakou použít diodu pro oddělení aby bylo zachováno 2,7V které potřebuje Atmega8L k chodu.
Nebo 3,6V Nimh?
Nebo Liion?
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
-
petrfilipi