Problem s koncovym stupnem s EL51
Moderátor: Moderátoři
Problem s koncovym stupnem s EL51
Rozhodl jsem se ze si zkusim postavit neco pekneho s EL51. Zvolil jsem push-pull zapojeni a zakoupil vystupaky od Hammondu 1650R, ktera maji Raa 5kohm. Koncovy stupen jsem zapojil dle schematu nize a nameril hodnoty napeti bez pripojeneho budice. Vse se zdalo v poradku do te doby, nez jsem si vsiml, ze jsou docervena rozzhavene druhe mrizky v obou elektronkach. Bouhzel me nenapada cim by to mohlo byt, protoze podle katalogu jsou klidove hodnoty proudu a napeti v poradku. Poradi nekdo prosim cim to muze byt? Diky.
- Přílohy
-
20130103_231022.jpg- schema a namerene hodnoty napeti proti zemi, pokud neni uvedeno jinak
- (98.15 KiB) Staženo 251 x
Pravděpodobně ti stupeň kmitá, zkus na to mrknout osciloskopem, pokud máš. A také zkus přepojit zapojení z ultralineárního na normální pentodové. Pokud to pomůže, dá se hledat dále.
Jo, nemáš náhodou prohozené vývody od trafa? Jako že by svorky určené pro připojení anody byly zapojené na mřížce a opačně. Případně mřížky propojené křížem? Nechci nikoho podceňovat, ale člověk někdy blbne.
Docela se divím, že ti neporadil někdo ze zdejších "tube guru" a nebo nějaký skutečný znalec problematiky.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Jo bacha na anodovy cepice EL51! Tech 1000V jsem jednou chytil jen naboj z kondiku a na nejakou dobu me temer ochrnula ruka.
Jirka
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele: