CTV2138A, náhrada TDA9364 miesto TDA9366

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
BaluSK
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od BaluSK »

Tak to dokoncim aj ja.Nakoniec som zohnal TDA9366 V10 a vsetko chodi tak ako ma.takze na zaver : fero mal pravdu,nahrada nizsou verziou sw nemusi chodit,ani nechodi...resp.nechodi vsetko.Vyzera to tak,ze v OVP sa upgrade sw robil len pre dalsie modely sasi.V kazdom pripade som bohatsi o dalsiu skusenost,mozno toto vlakno niekomu pomoze ked bude volit nahradu za uPc
Burajko

#32 Příspěvek od Burajko »

kokun píše:Balu - mám v dílně OVP-čko po blesku :cry:
Chvíli jsem ho už neměl "v ruce", tak se musím podívat na model - jen vím, že je to 28", 50Hz, ale s PIPem! (žeby CTV28MM42PIP - S.M. č.7.1? - už :nevim: ).

Podobný problém. Telku jsem postupně rozchodil (řada závad), teď ale ještě nejde právě ovládání z DO (lokálka funguje) - právě nereaguje na povely z IR-čidla (to je dobré - pulzy jdou až na pin64 NL301/TDA9364?), ale reakce µC na ně žádná (asi je taky ten procák v kopru).
Na obrazovce pouze zrno a tl. z lokálky mohu vyvolat pouze OSD zobrazení (předvolby mně přepínají, analog. f-ce se rovněž zobrazují).
Tím pádem nemohou ověřit ani další f-ce (jestli je dobrý třeba hl. K.V., OMF, ... ), páč nic nemůžu naladit :cry:
Taky bych ho potřeboval (na zkoušku) prohodit (za dobrý) - mám sice k dispozici ještě telku (tuším) CTV28MM41, ale ta je bez PIPu a rozhodně bude mít jiný sw (nedíval jsem se dosud, nakolik se ty µC od sebe liší ("nejsou lidi" - není čas :cry: ) :roll:
Kdyby nebyl, v té telce, v (_!_) rovněž modul PIPu (každopádně je na něm vadný NL702/SDA9489X - SMD a :nevim: , pravděpodobně také K.V.), tak bych se tím začal ještě zabývat. Ale při takto nákladné opravě, to už bude nerentabilní (jedině, že bych ještě něco sehnal z nějakého vraku - za nové ND tu sumu rozhodně dávat nemíním!).
Kdybych neměl z dílny "vrakoviště" (jedna lepší zakázka než druhá :cry: ), tak bych se do toho snad ještě i pustil (nebo se aspoň na to podíval), ale obávám se, že z této strany vánoc už k tomu nedojde 8O :cry:
Pomalu se mně z dílny stává hřbitov (cintorín) :cry: - teď jsem rád, že jsem se zbavil aspoň tohoto (doufám, že na dlouho) :aplause:
Buď taky konkretnější - hoď sem aspoň model tvojí telky :!: :wink:

Dnes som riesil podobny problem.v OVP CTV28MM42 s PIP,uPc TDA9364PS/N1/3S0424 OVPTV V09.S DO RC 5840(vnutorny xtal 432KHz) nereagoval.Po vymene xtalu v DO za 427KHz funguje normalne. :lol:
Už druhý krát strihám a furt je to krátke
KUBO

#33 Příspěvek od KUBO »

Zdravím. Napojím sa na toto vlákno. Opravujem CTV2138A.1, kde po výmene skratovanej D108 na +B a filtračného kondíku 100uF/160V mi tv nabehne, ale bez modrej farby. Na výstupe Bout TDA9366 nameriam len 0,9V. Rout aj Gout majú 2,23V. Obrazovku aj koncák RGB som vyskúšal prehodením signálov R za B a vtedy mi chýba červená farba. Je možné že procesor odišiel? V servis menu ak pridám B-úroveň tak sa nič nemení. Je to na výmenu procesoru?
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
jojo4

#34 Příspěvek od jojo4 »

Vypadá to tak :cry:
KUBO

#35 Příspěvek od KUBO »

Procesor bol naozaj poškodený. Po výmene telka funguje.

Duvsan, týmto ti ďakujem za pomoc a rýchle zaslanie procesoru :agree:
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“