Tesla Condor
Moderátor: Moderátoři
Tesla Condor
Problému je dost tak to tady bude postupně přibývat teď chci dát dohromady předzes,konec a tuner až potom si budu hrát s magnetofonem ve kterém se už někdo dost hrabal.
Zaměř se na vývod 8 IO A290D- pokud je na něm nulové napětí, máš buď sepnutý spínač Mono nebo je kolem něj svod. Pokud máš na vývodu 8 kolem 600mV, drží jej sepnutý tranzistor VT110. Pokud ano, změř napětí na bázi. Když bude nulové a přitom na kolektoru budue taky kolem nuly, mohl by být proražený. Pokud na něm bude vyšší kladné napětí, může být problém kolem spínače FM.
Ale pokud je na vývodu 8 vyšší kladné napětí a obvod stejně jede mono (nejlépe to poznáš se sluchátky na uších), tak může být samozřejmě i vadný NL101.
Condora dej dohromady, ten za to stojí- proti dnešním šumítkům měl perfektní zvuk...
cputakt píše:Rádio hraje sice utíkají slabší frekvence ale to je problém tohoto tuneru,mám ale jiný problém pokud naladím silnou stanici tak se nerosvítí LED stereo a myslím že i hraje mono.
kde jsi to slyšel? je to nesmysl !
ten tuner je vadný a může se to projevit i tak, že ti nejde stereo !
schéma není problém stahnout třeba tady a překontrolovat celý tuner, hlavně AGC (C172 5uF)! také blokovací kondíky kolem UL1211N
to ujíždění dělá špatně nastavené AFC (poměrový detektor, okolní obvody
a cesta napětí pro varikap VD101)
a taky odcházely filtry ZF100 a ZF101
tady je servisní dokumentace
a počínej si velmi opatrně ať neuděláš víc škody než užitku, je to dobrý stroj !
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
cputakt píše:zmášknul jsem spare a rozjel se motor na zvedání hlavy a jel pořád dokud jsem spare nevypnul.Indikátory jsou taky nějak domrvené protože pořád svítí na plno jen první ledky svítí strašně slabě
dělá to na mě dojem, že jsou mezi sebou prohozené konektory co propojuji jednotlivé desky . . .
pořádně se podívej dovnitř a srovnej je podle servisního manuálu !
Odkaz na obří obrázek byl smazán, viz pravidla. Killroy
- frantajetel11