Nejlepší napětí a frekvence pro PC zdroje

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
czatlantis

Nejlepší napětí a frekvence pro PC zdroje

#1 Příspěvek od czatlantis »

Zdravím,
Mám tu pár PC a PC příslušenství na UPSce, kde si můžu nastavit výstupní napětí 200,208,220,230 nebo 240V a 50/60Hz.
Jsou v ní zapojeny jen PC, monitor. Všechno spínaný zdroje schopný fungovat 100-250V 50/60Hz. Tak jsem přemýšlel co za napětí nastavit, aby to mělo co nejvetěí účinnost, nebo obecně míň trpělo v provozu. Co myslíte? je lepší dát nižší nebo vyšší napětí? Co frekvence? Díky za názory.
alles

#2 Příspěvek od alles »

obecně bude asi zařízení fungovat nejspolehlivěji při jmenovitých parametrech, pro které bylo navrženo, tedy 230V a 50Hz
znatelnou úsporu energie bych při změnách neočekával
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

CO to je za UPS to jsou spíše hranice kdy přepíná...
Internet - metla lidstva
czatlantis

#4 Příspěvek od czatlantis »

alles: no tak ono je to navrženo aby to fungovalo i v USA kde je 110 nebo austrálii (a UK myslím) kde jde 240V
rezis: je to online UPS a je to opravdu nastavení výstupního napětí
rezis

#5 Příspěvek od rezis »

Online? Dej označení to mě zajímá
Internet - metla lidstva
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Taky mám v práci jednu online UPSku, je to neskutečnej držák, jede nonstop už dvanáctým rokem, jednou jsem zažil výměnu aku a jednou výměnu hlavního větráku, jinak nic.
Jinak k původnímu dotazu, větší napětí znamená menší proudový namáhání zdrojů, ale zase větší napěťový, takže záleží jak jsou udělaný. A kmitočet je nepatrně lepší vyšší.
czatlantis

#7 Příspěvek od czatlantis »

rezis píše:Online? Dej označení to mě zajímá

Emerson GXT2-2000RT230, cca v létě jsem se tady ptal jak ju opravit, nekonec jsem na to přišel, měla proraženej jeden IGBT tranzistor asi v PFC obvodu
Kromě tohodle malýho problému je UPSka fajn, jediný co mě štve je ten jejich software, kde se nedá nastavit aby to při výpadku provedlo nějakej příkaz (třeba spustit program nebo poslat email) - to umí jen nějaká premium verze a taky monizoring z PC kde není UPSka vyloženě připojená kabelem je dost omezenej - tam to ukazuje jen výpadek "ano", "ne" nebo tak... :evil:
A pak ještě že napětí to drží pořád 13,8V/baterka a nekompenzuje to ani ve vyšší teplotě tak jak to dělají třeba APC :roll:

...
Jinak no právě, říkám si jestli je lepší mít menší proud nebo menší napětí
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“