Nejlepší napětí a frekvence pro PC zdroje
Moderátor: Moderátoři
- czatlantis
Nejlepší napětí a frekvence pro PC zdroje
Mám tu pár PC a PC příslušenství na UPSce, kde si můžu nastavit výstupní napětí 200,208,220,230 nebo 240V a 50/60Hz.
Jsou v ní zapojeny jen PC, monitor. Všechno spínaný zdroje schopný fungovat 100-250V 50/60Hz. Tak jsem přemýšlel co za napětí nastavit, aby to mělo co nejvetěí účinnost, nebo obecně míň trpělo v provozu. Co myslíte? je lepší dát nižší nebo vyšší napětí? Co frekvence? Díky za názory.
- czatlantis
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Jinak k původnímu dotazu, větší napětí znamená menší proudový namáhání zdrojů, ale zase větší napěťový, takže záleží jak jsou udělaný. A kmitočet je nepatrně lepší vyšší.
- czatlantis
rezis píše:Online? Dej označení to mě zajímá
Emerson GXT2-2000RT230, cca v létě jsem se tady ptal jak ju opravit, nekonec jsem na to přišel, měla proraženej jeden IGBT tranzistor asi v PFC obvodu
Kromě tohodle malýho problému je UPSka fajn, jediný co mě štve je ten jejich software, kde se nedá nastavit aby to při výpadku provedlo nějakej příkaz (třeba spustit program nebo poslat email) - to umí jen nějaká premium verze a taky monizoring z PC kde není UPSka vyloženě připojená kabelem je dost omezenej - tam to ukazuje jen výpadek "ano", "ne" nebo tak...
A pak ještě že napětí to drží pořád 13,8V/baterka a nekompenzuje to ani ve vyšší teplotě tak jak to dělají třeba APC
...
Jinak no právě, říkám si jestli je lepší mít menší proud nebo menší napětí