TV Sharp, nová CCFL trubice, nazelenalé světlo

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Philip_Fry

TV Sharp, nová CCFL trubice, nazelenalé světlo

#1 Příspěvek od Philip_Fry »

Dostala se ke mně LCD TV Sharp 32" (typ 32D44E, což myslím není podstatné, uvádím jen pro úplnost) s vadnou trubicí podsvícení. Dal jsem zkusmo jinou, neorginál, jelikož originál stojí cca 700Kč a všiml jsem si, že má oproti ostatním devíti jinou barvu, zatímco původní svítí bíle, nová má nazelenalý nádech, je to vidět hlavně na bílém obrazu. Je mi jasné, že se nakonec nevyhnu výměně zbývajících trubic (i když je to možná škoda, protože telka má naběháno jen několik hodin, trubice byla zřejmě vadná z výroby), ale přesto bych rád věděl, čím to je... Ví někdo?

A ještě jednu otázku, pokud už někdo tyto trubice měnil - z jakého materiálu jsou kontakty patic, do kterých se trubice zasouvají, připadá mi, že je to nikl, ale jistý si nejsem - potřebuji vědět, jakou chemii si k tomu mám přikoupit, nové trubice tam budu muset přiletovat... Díky :)
marcelo

#2 Příspěvek od marcelo »

Zdravím trubice som menil asi pred dvomi tyždnami. Použil som kit z AME tento: http://www.ame.cz/SHARP-LC32D44-LC-32D4 ... 10699.aspx je tam aj navod na výmenu. Tie čo sú v tom plošnom spoji idú naspajkovat v pohode na druhu stranu bolo treba použit kvapalinu.
Philip_Fry

#3 Příspěvek od Philip_Fry »

Díky za odpověď. Ten kit právě budu kupovat taky a návod jsem četl, jen mi prosím poraď, jakou pájecí kapalinu jsi použil, jde o to, že se mi nechce experimentovat s chemií, aby to nakonec nemělo nějaké vedlejší účinky. Držáky v DPS jdou ocínovat normálně, to už jsem vyzkoušel, když jsem dával tu první trubici, ale ty protější už od pohledu jsou z jiného materiálu a tím si právě nejsem jistý.
mirosne

#4 Příspěvek od mirosne »

Keď sa používa tekutina,nie je moc agresívna a nepoškodí časom vývody?
Pozdravujem Vás, Miro.
KUBO

#5 Příspěvek od KUBO »

Nebude lepšie vlákno presunúť tu nech je to všetko pokope.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
marcelo

#6 Příspěvek od marcelo »

Bohužial to bez kvapaliny nejde na kusku toho kontaktu som vyskusal všetko možné. Kvapalinu som mal doma len na nikel tak som použil tú stačí uplne málo. Potom riadne spoje oplachnut ja som oplachoval v izopropylalkohole.
talent

#7 Příspěvek od talent »

Neskúšal niekto aspoň na jednu stranu neorigo trubice nabastliť pôvodný odstrihnutý konektor z vadnej trubice,keďže sa horšie spájkuje a je tam aj špatný prístup.
Naposledy upravil(a) talent dne 13 led 2013, 21:47, celkem upraveno 1 x.
Philip_Fry

#8 Příspěvek od Philip_Fry »

talent : Mel jsem to v umyslu, ale bez spravne kapaliny to nejde. Schvalne to po nedeli vyzkousim s kapalinou na nikl.
standamajka

#9 Příspěvek od standamajka »

talent píše:Neskúšal niekto aspoň na jednu stranu neorigo trubice nabastliť pôvodný odstrihnutý konektor z vadnej trubice,keďže sa horšie spájkuje a je tam aj špatný prístup.

Já to běžně odstříhám a naletuji ale problém je vtom že pokud se použijí trubice z AME je opravdu nutno vyměnit všechny a i tak je obraz do zelena
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Neda sa niekde v servisnom menu nastavit RGB a ubrat trochu zelenej?
standamajka

#11 Příspěvek od standamajka »

To jsem zkoušel je to v ser.menu 8/11 ale není to dobré prostě ty trubice jsou špatné volal jsem do AME a řekli ať je pošlu zpět ale co tám dát jiného .Já jsem dříve dával trubice z Gogenů ale ty mi došli originál to je cena nesmyslná.Teď jsem zvědav co na to zákazník přijde odpoledne.
Když to budu muset vše vyndat a zase odletovat konce z trubic tak budu pěkně naštvanej.
standamajka

#12 Příspěvek od standamajka »

Tak takhle to vypadá a jsem slepej .Jak to dopadne dám vědět.
Přílohy
P1140006.jpg
(112.2 KiB) Staženo 232 x
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Habesan »

Jo, jsou zelený.
Jenom u těch tří na kraji se nemůžu rozhodnout, jestli jsou růžový, nebo bleděmodrý.
Inu LCD...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
p32

#14 Příspěvek od p32 »

Jaké označení mají ty zelené trubky ?
standamajka

#15 Příspěvek od standamajka »

CCFL trubice backlight podsvícení d=3mm, l=700mm, tvar I-FORM sada 10ks
CCFL30700IWOK, barva bílá

Sada 10 trubic pro kompletní výměnu v přístrojích LC32D44E kde je použito trubic RLMPLA029WJN1. Náhradní trubice nemají na koncích patici a je nutno je přímo naletovat, ověřený postup spolehlivé a jednoduché montáže je uveden v návodu.

A nejsou zelený jsou bílé jenom já vidím zeleně a prodali jich již stovky a nikdo si neztěžoval no co dodat.Jinak je chci objednat zde 100 ks za 8500,-Kč akorát řešim clo protože z číny jsem nic nebral.
http://www.lcd-chip.com/ClassShow200.aspx
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“