Samovolné zapínání a vypínání Sony DSC-H1

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jjilek
Kontaktovat uživatele:

Samovolné zapínání a vypínání Sony DSC-H1

#1 Příspěvek od jjilek »

Prosím o radu, mám tenhle foťák, fungoval spolehlivě několik roků. V poslední době se projevuje nectností - samovolným zapínáním a vypínáním. Měl jsem podezření na akumulátorky, ale zkusil jsem několik sad i čerstvě nabitých a je to stále stejné a nepravidelné. Někdy po zapnutí během několika vteři se vypne a poté se samovolně v intervalu desítek vteřin zapíná a vypíná. Někdy drží zapnutý a funguje naprosto normálně. Obecně jej ale nelze nechat vypnutý s připojenými baterkami. Většinou se sám začne zapínat a vypínat. Také se mi zdá, že to záleží na teplotě okolí (nebo na vlhkosti?). Nechci jej sám opravovat, ale před odnesením do opravny se ptám zkušenějších, co to může být za závadu.
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Povedal by som, ze vadny vypinac - zvod.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jjilek »

To si myslím taky, ale zajímají mne konkretní zkušenosti.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jjilek »

Tak jsem foťák nakonec zanesl do servisu, ale svod je na desce, kde je současně ve spojích vytvořena část vypínače. Inkriminované kontakty jsou ale zality plastem, není k nim přístup, takže vyčištění není možné. Nová deska s vypínačem stojí 1300,- Kč + DPH, k tomu práce, takže se oprava nevyplatí. Budu zhánět tenhle foťák mechanicky poškozený, nebo jen část s odpovídajícím plošným spojem.
jjilek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jjilek »

Oživuji staré vlákno s novými fakty. Foťák je téměř nepoužitelný, zapíná "na heslo", někdy i samovolně, většinou se ihned sám vypne. Proto jsme před dovolenou koupili nový a tenhle stávající jsem se rozhodl sám prozkoumat. Tím spíš, že odhadnutá cena opravy je 2000 -2500,- Kč. Poradí mi někdo, jak se rozdělává? Nechci něco zbytečně ulomit.
KUBO

#6 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
mirosne

#7 Příspěvek od mirosne »

Pozdravujem Vás, Miro.
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“