Prosím o radu, mám tenhle foťák, fungoval spolehlivě několik roků. V poslední době se projevuje nectností - samovolným zapínáním a vypínáním. Měl jsem podezření na akumulátorky, ale zkusil jsem několik sad i čerstvě nabitých a je to stále stejné a nepravidelné. Někdy po zapnutí během několika vteři se vypne a poté se samovolně v intervalu desítek vteřin zapíná a vypíná. Někdy drží zapnutý a funguje naprosto normálně. Obecně jej ale nelze nechat vypnutý s připojenými baterkami. Většinou se sám začne zapínat a vypínat. Také se mi zdá, že to záleží na teplotě okolí (nebo na vlhkosti?). Nechci jej sám opravovat, ale před odnesením do opravny se ptám zkušenějších, co to může být za závadu.
Tak jsem foťák nakonec zanesl do servisu, ale svod je na desce, kde je současně ve spojích vytvořena část vypínače. Inkriminované kontakty jsou ale zality plastem, není k nim přístup, takže vyčištění není možné. Nová deska s vypínačem stojí 1300,- Kč + DPH, k tomu práce, takže se oprava nevyplatí. Budu zhánět tenhle foťák mechanicky poškozený, nebo jen část s odpovídajícím plošným spojem.
Oživuji staré vlákno s novými fakty. Foťák je téměř nepoužitelný, zapíná "na heslo", někdy i samovolně, většinou se ihned sám vypne. Proto jsme před dovolenou koupili nový a tenhle stávající jsem se rozhodl sám prozkoumat. Tím spíš, že odhadnutá cena opravy je 2000 -2500,- Kč. Poradí mi někdo, jak se rozdělává? Nechci něco zbytečně ulomit.