Scaner SanoScan 4200F pod Windows 8
Moderátor: Moderátoři
Scaner SanoScan 4200F pod Windows 8
Pod W8 jsou problémy. Ovládače na CD dodané se skenerem nejdou pod W8.
Stáhl jsem ovládač pro W7 "4200fvst8611a_xpen.exe". Tento ovládač je funkční pouze v režimu "Microsoft Office Document Scanning", viz přiložený obrázek "Skenovat nový dokument". S tím je spokojenost.
Problémy vznikají když chci ovládat skenování přes ToolBox. V režimu nastavení není scaner v rozbalovací nabídce, viz obrázek "ToolBox nastavení sceneru". Při stisku OK v nastavení scaneru se objeví hláška "Nelze vybrat prostředek TWAIN".
Pokud otevřu okno Zobrazit zařízení a tiskárny, tak tam scaner vidím, ale na každou nabídku z jeho roletky dostanu hlášku "Potřebujete ovládač WIA .....", viz další obrázek
Nic rozumného jsem nevygooglil a prosím o radu mladší a zkušenější, nebo ty, kteří tento scaner u W8 používají ve stejném rozsahu, jako chodil pod XP.
- Přílohy
-
Potřebujete ovládač WIA.jpg- (22.25 KiB) Staženo 153 x
-
Nelze vybrat prostředek TWAIN.jpg- (12.24 KiB) Staženo 146 x
-
ToolBox nastavení sceneru.jpg- (51.47 KiB) Staženo 157 x
-
Skenovat nový dokument.jpg- (30.97 KiB) Staženo 137 x
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
S W8 se učím. Hlavně hledám různé ovládače, abych mi W8 pracovaly se zařízeními, které mám doma. Už mi běží stará HP deskjet 3820, HP color Laserjet 2550L i kamera Microsoft VX1000. Přenesl jsem data z Outlolok pod XP do Outlook pod W8. Rovněž jsem přenesl adresář a všechny e-maily z Outlook Expres do Thunderbirdu pod W8. Takže nyní většinou již pracuji s W8. Už si zvykám a "nejsem nespokojený".
Nyní je na řadě ten skener. Důležité je, že pod W8 mohu skenovat, ale schází mi ten komfort, se kterým skener pracoval pod XP.
Proto zde hledám spojence, který řeší stejný problém.
forbidden píše:S W8 jsem naštěstí zatím nepřišel do styku, ale W7 měly skvělou funkci - XP mode. S její pomocí jsem rozchodil všechno, co jsem potřeboval.
To ako funguje? kde sa to zapina? ja mam 7 len kratko, jedine co som nerozchodil je tiez scanner Acer a nikde som nenasiel ziadny driver, len na forach som sa docital ze pre 7 ani nikto nic nenasiel a nikomnu to nechodi... ale o XP mode som doteraz nepocul, tak to mozno pojde.
to Brozicek:
Podívej se tady http://software.canon-europe.com/products/0010133.asp , ty verze pro 64-bitové Visty by mohly fungovat. Češtinu tam nevidím, ale angličtina by mohla stačit.
Standa99 píše:..Podívej se tady http://software.canon-europe.com/products/0010133.asp , ty verze pro 64-bitové Visty by mohly fungovat. Češtinu tam nevidím, ale angličtina by mohla stačit.
Dík za odkaz, zkusím to. Angličtina mi nevadí, ovládače scaneru pro XP mám také jen v angličtině. Byl jsem překvapen, že ten stažený ToolBox, který jsem nainstaloval u W8, byl v češtině.
Jen doufám, že ovládač pro 64 bitové Visty nezpůsobí havárii W8. Nyní mi konečně W8 a XP bezproblémově fungují v jednom PC a nechtěl bych znovu instalovat operační systém. Disky s XP a W8 přepínám hardwerově přepínačem napájení 5 a 12 V, který jsem vyrobil z redukce napájení MOLEX na dva Sata napájecí konektory. Přepínač je na skříni PC ve volné pozici pro 5,25 disk pod děrovanou krycí mřížkou slotu. Polohu přepínače signalizuji dvě LED, zelená pro W8 a červená pro XP. K přepínači se dostanu tenkým šroubovákem přes skrytou dírku na dolní straně krycí mřížky, a tak mám zaručeno že omylem nepřepnu napájení HDD za chodu PC, což by mělo destruktivní následky pro HDD.
Z tvého odkazu jsem vybral toto:
10. CanoScan Toolbox (4.612)
This is a software utility which will help make using your scanner easier
Compatibility:
Operating system(s):
Windows Vista 32bit, Windows Vista 64bit
Language(s):
English
a funguje to naprosto perfektně. Přitom funkce Microsoft Office Docement Scaning se skenerem zůstaly zachovány.