Router Belkin 54g

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Návštěvník

Router Belkin 54g

#1 Příspěvek od Návštěvník »

Zdravím, mám takovej problém. Koupil jsem si routr stím, že si ho dám domů páč mám normální PC a notebooka s wi-fi. Net mám od O2. Routr jsem připojil k PC a kabel od modemu jsem dal do routru. Síť jsem jsem si normálně nastavil, že si pinknu na notboka i ma router, ale nejde mi tam net a nevím čím to je. Na routru jsem nastavil DHCP, tak mi teď přiděluje IP Adresu jak por PC tak i pro notebooka. Jinak od O2 má dynamickou IP adresu. Nevímjestli se tu taky nevyplňuje MAC adresa siťovky jako to je u UPC. Může mi někdo poradit?
miroja

#2 Příspěvek od miroja »

Ma router pridelenu vonkajsiu IP? Pingnes s routra von? Mas tam zapnute NAT-ko?...
Návštěvník

#3 Příspěvek od Návštěvník »

Z venku má router přidělenou IP od O2 z DHCP. a na nastavení routeru mi svítí, že net je conected, ale dál do PC nic nejde.
RadekB

#4 Příspěvek od RadekB »

A mas povoleny NAT ?
89.176.3.135

#5 Příspěvek od 89.176.3.135 »

RadekB píše:A mas povoleny NAT ?

Nevím co to je :-( kde bych to měl najít?
miroja

#6 Příspěvek od miroja »

Network Address Translation, cize funkcia routra aby poziadavky na IP z vnutornej siete, ktore nenajde vo svojej sieti smeroval na interface pripojeny do NETu a tiez aby odpovede z NETu sli presne na ten PC pripojeny na router, ktory si o to poziadal. Este detailnejsia funkcia je PAT (Port Addres Translation).
Mal by si to najst niekde asi v "advanced menu" nastaveni "interface WAN". Mohlo by sa to volat "prekladat oziadavky na vonkajsie adresy" .... tazko presne urcit ako si to programator pomenuje.
Este by tu bola jedna moznost. Skus ho restenut a potom by Ti mohol nabehnut nejaky vizard...len tu prides o vsetky doterajsie nastavenia.
89.176.3.135

#7 Příspěvek od 89.176.3.135 »

miroja píše:Network Address Translation, cize funkcia routra aby poziadavky na IP z vnutornej siete, ktore nenajde vo svojej sieti smeroval na interface pripojeny do NETu a tiez aby odpovede z NETu sli presne na ten PC pripojeny na router, ktory si o to poziadal. Este detailnejsia funkcia je PAT (Port Addres Translation).
Mal by si to najst niekde asi v "advanced menu" nastaveni "interface WAN". Mohlo by sa to volat "prekladat oziadavky na vonkajsie adresy" .... tazko presne urcit ako si to programator pomenuje.
Este by tu bola jedna moznost. Skus ho restenut a potom by Ti mohol nabehnut nejaky vizard...len tu prides o vsetky doterajsie nastavenia.

Zkusím to, zatím díky.
tom69

#8 Příspěvek od tom69 »

Už máš nějaké řešení? Mám stejnej problém :-(.
Puda
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Puda »

a mate s tim modemem zapojenej na ty lince i telefon?
jestli jo tak musi bejt zapojenej pres ten splitter (rikaj tomu tak v O2) jinak to dela presne to co pisete
Absolutně korektní jedinec s extrémními názory.
Raptor181
Moderátor

#10 Příspěvek od Raptor181 »

Hlavne ci nieje zapnuty firewall. Pri niektorych routroch je to standart. Pozri cele nastavenie...
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Návštěvník

konečně to běhá

#11 Příspěvek od Návštěvník »

Tak ten spliter tam byl, ale problém byl někde jinde. Modem se musel nastavit jako bridge a vypnout DHCP a na routru si pak pohrát s DNS servrama a IP adresama, pak už to šlo a net mi jede jak na notebooku tak i na stolním pc, ale teď řeším jinej problé. Internet mi funguje na obou PC, ale když hraju s bráchou nějakou hru po internetu CoD2, tak se nemůžeme dostat spolu do jedné místnosti. Může tam jen jeden a druhej má disconect servr. Nevíte někdo prosím vás co by to mohlo způsobovat?
alzig
Kontaktovat uživatele:

Re: konečně to běhá

#12 Příspěvek od alzig »

Anonym píše:Tak ten spliter tam byl, ale problém byl někde jinde. Modem se musel nastavit jako bridge a vypnout DHCP a na routru si pak pohrát s DNS servrama a IP adresama, pak už to šlo a net mi jede jak na notebooku tak i na stolním pc, ale teď řeším jinej problé. Internet mi funguje na obou PC, ale když hraju s bráchou nějakou hru po internetu CoD2, tak se nemůžeme dostat spolu do jedné místnosti. Může tam jen jeden a druhej má disconect servr. Nevíte někdo prosím vás co by to mohlo způsobovat?

Nebude to tim že máte stejnou ip adresu?
Návštěvník

Re: konečně to běhá

#13 Příspěvek od Návštěvník »

alzig píše:
Anonym píše:Tak ten spliter tam byl, ale problém byl někde jinde. Modem se musel nastavit jako bridge a vypnout DHCP a na routru si pak pohrát s DNS servrama a IP adresama, pak už to šlo a net mi jede jak na notebooku tak i na stolním pc, ale teď řeším jinej problé. Internet mi funguje na obou PC, ale když hraju s bráchou nějakou hru po internetu CoD2, tak se nemůžeme dostat spolu do jedné místnosti. Může tam jen jeden a druhej má disconect servr. Nevíte někdo prosím vás co by to mohlo způsobovat?

Nebude to tim že máte stejnou ip adresu?

No to je docela možný, ale pak nechápu, jak mi to mohlo fungovat po uvedení do provozu celý den :( a pak najednou nic.....
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“