Laboratorní zdroj MANSON EP-613, napětí neklesne na 0V
Moderátor: Moderátoři
Laboratorní zdroj MANSON EP-613, napětí neklesne na 0V
Podobně se některé zdroje nedokáží vyrovnat s napětím přivedeným zvenku a utápět ho (sink). Ale u některých lepších už jsem to viděl.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
na fotce s ctvercovoudeskou deskou s potenciometry je kolem zenerky nahore videt mirne vyhrati dps. zenerka ma v propustnem smeru 0,63V v zavernem 0,67V, odpor nad tim 116ohmu. osminohy integrac se jmenuje 4558D spodni radek je C223A.
ze zadni - zelene strany teto desky jsou dva stabilizatory 5 a 12V na chladici, na svorky s pevnym napetim z cela na zdroji. a v rohu dva rezistory 0,8ohmu to ukazuje na meraku,snury ve zkratu maji 0,2ohmu.
na chladici s dvema vykonovymi tranzistory 2N3056? je pridelan i usm.mustek a trinohy IO,tranzistor TIP31C R,CC0C3 W, MAR 618 THOMSON.
- Přílohy
-
P1250421.JPG- (41.37 KiB) Staženo 193 x
- Přílohy
-
P1250422.JPG- (46.09 KiB) Staženo 137 x
usm mustek a neco toho trinohyho.
- Přílohy
-
P1250424.JPG- (32.51 KiB) Staženo 121 x
drive to zdroj nedelal a ani to nedela ten druhy zdroj.
koukal jsem se na ceny tech 4 soucastek,co maji na desce asi nejvetsi cenu a vychazi to tak do stovky.tak jestli tyto vymenit a zkusit jestli to zafunguje? pak jedine si vzit barevny kody rezistoru a omerit je.
- jezevec
- Hlavní moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Boya píše:...koukal jsem se na ceny tech 4 soucastek,co maji na desce asi nejvetsi cenu a vychazi to tak do stovky.tak jestli tyto vymenit a zkusit jestli to zafunguje?...
Jaký to má význam bezhlavě měnit některé součástky? Co tak vzít měřák a měřit. Bude tam nějaký operák jako neinvertující zesilovač nebo komparátor. Na obou vstupech musíš mít shodné napětí.
Taky je dobré oměřit zvlnění, jestli ti zdroj nekmitá.
Boya píše:...zenerka ma v propustnem smeru 0,63V v zavernem 0,67V
A to se ti zdá v pořádku?
Boya píše:...kdyz je na vystupu vlastne mensi odpor,tak by to napeti melo padat spis rychleji,ne?...
Ne, vybíjecí odpor na výstupu je blbost. Buď je rozdílný výstupní odpor daný rozptylem hodnot anebo spíš svodem např výk. tranzistoru.
Pokud si s tím nebudeš vědět rady, můžu ti ho za poštovný a případný materiál opravit.