Obraz na C110ST.
Moderátor: Moderátoři
- PetrZoufaly
Obraz na C110ST.
Mám problém s C110ST. Obraz je celkově tmavý, při přidání na jasu se světlé bílé plochy rozplihnou doprava se světle zeleným nádechem. Obraz je rozmazaný, Ostření nadoraz.Z minulých dotazů jsem revidoval součástky kolem MCA 660, vše OK.Za radu díky.
re:
Prežhavenie obrazovky by nepomohlo mam jednu COLOR 416 s podobnou zavadou,lens tym rozdielom ze obraz mi neuteka do prava ale do lava.
Pokud není báň ještě zralá na přežhavení, může to stačit: jas pak ubereš a máš po praporkách.
Ty vznikají při nadměrném jasu a/nebo kontrastu, kdy jsou koncové stupně příslušné barvy sepnuté "na doraz k zemi". Pak jim chvilku trvá zotavení a to je ten "plápol barvy doprava".
Ďurkoviči: jestli ti utíká černobílý obraz doleva a barvy zůstávají na místě, je v háji jasové zpožďovací vedení, ta plechová roura na desce barevného dekodéru.
- PetrZoufaly
- přižhavit, například podle Frenkyho, s výhledem na rychlejší odchod obrazovky
- zkusit regenerovat katody (671QQ22 šla téměř každá, u A67-... byla úspěšnost asi poloviční)
- vyměnit obrazovku za repasovanou z Retonu, mají jich tam ještě dost. Možná se ti bude zdát jeden a půl tisícovky moc, ale, jestli je TV jinak dobrá, podle mne si to zaslouží. Přinejmenším při srovnání se spoustou modernějších, v nichž je někdy škoda investovat i do výměny elektrolytů.
COLOR 110
- PetrZoufaly