Koupě videorekordéru FUNAI D50Y-100M

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od durkovic »

ano ano presne tento som mal, len nie 850 ale 864. Ja som medzičasom dal tiež ešte jednu šancu značke funai a zakúpil som si tento kombajn http://www.funai.sk/produkt-wd6d-d4413db-34.html. Už to bude zachviľu rok čo ho mám a som veľmi milo prekvapený týmto prístrojom, kvalitou spracovania a činnosti. videorekordér pracuje bez akýchkoľvek závad, je tichý a nahrávky sú výborné. mechanika je pritom rovnaká ako v tom tvojom. možno ju ešte trocha viac odladili a ďalej pustili do výroby no v tomto prístroji to fachčí úplne výborne. taktiež veľká spokojnosť s DVD rekordérom, číta aj páli rýchlo finalizácia diskov taktiež úplne v pohode. Návod na obsluhu konečne v slušnom tlačovom a vyhotovení a zrozumiteľne napísaný (nie ten šalát ktorý dávali k tým 31D-8xx v štýle "otvorím automapu na celý stôl")

Ku kúpe som sa rozhodol práve pre vypovedanie služby môjho DVD rekordéru LG RH278 kde odišla už druhá DVD mechanika a oprava je nerentabilná. Funai som už nechcel s HDD aj keď je aj model s 500GB HDD no nechcel som ho tak som bral len kombináciu VHS/DVD. Výhodou je tiež integrovaný DVB-T tuner.

výroba spotrebnej elektroniky funai pre Európu je presťahovaná do Poľska tak snáď zlepšili aj tu kvalitu. terajšie výrobky od nich vyzerajú veľmi slušne. televízory majú pekný detailný obraz.

snáď bude funai pracovať bez závad čo najdlhšie (3x ťuk o drevo) :wink:
RomanoREPAIRS

#32 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Oni ty videa vůbec značí nějak divně - další model s číslem 31D-850 vypadá zas uplně jinak - uvnitř ale určitě stejné. Jinak ona na první pohled ta mechanika nevypadá vůbec tak špatně jak se všude píše. na první pohled vypadá i líp než poslední mechaniky od PANASONICU či LG. Tam je toho plastu ještě víc si myslím. A ještě takový OffTopic - všiml sis jak se během výroby zjednodušila výroba mechaniky JVC? (používa LG) původně v starších rekordérech LG (řady LV 2xxx nebo 3xxx a jiné) vypadá teda komplexněji a obsáhleji kdežto u poslední LG videí (LV 4xxx) či u DVD/VHS komb. tam vypadá že vše co bylo možno bylo zjednodušeno a podle mě je horší než Philips. Nechápu proč je ten Philips tak poruchový když na první pohled na mechaniku vypadá líp než u konkurence.
Přílohy
Panasonic_R.jpg
Hodně primitivní - poslední mechanika Panasonic (NV-HVxx)
(128.54 KiB) Staženo 99 x
LG_2.jpg
Modernější typ mechanik JVC/LG
(102.18 KiB) Staženo 93 x
LG_1.jpg
Starší typ mechanik JVC
(134.97 KiB) Staženo 100 x
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od durkovic »

tak to je dobrá informácia že aj tie posledné črepy od JVC používali poslednú mechaniku od LG. mam LG LV4987 a ta mechanika nieje zlá nemôžem na ňu zlé slovo povedať ale je hrozne pomalá. to zase ta Funai/Philips je svižná, síce je už konštrukčne inač riešená no stále sa dá hovoriť o "turbo drive" ono mam tu akurat na opravu jedno špičkové video JVC HR-S8600EU. z roku 99 a tá mechanika je už tiež hrôza. síce pracuje dobre ale je tovšetko plastové a pôsobí to lacným dojmom a hlavne klasika...vŕzga pri prechode funkcií. tá funai mechanika vyzerá celkom dobre ten load motorček točí cez šnek mode ozubené modekolo a periferne cez tiahla ovláda mechaniku s tým že zrejme kolmo pod ním je na main boarde rotačný pozicionér (mode switch)

takže ked ta funai mechanika ti fachčí dobre zak je to super. vyskúšaj s nejakou starou nepotrebnou kazetou ju pretočiť niekde skoro ku koncu a potom stlač to tlačidlo na prenom panely "return" malo by ju pretočiť na začiatok a spustit prehrávanie odznovu. mne práve tato funkcia ničila kazety s tým že ich mechanika namotávala do svojích častí. dsnáď to tvoja nerobí
RomanoREPAIRS

#34 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Ona ta stará LG mechanika (1. obrázek) je původně od JVC a LG si ji vypůjčilo.A všimni na obrázku 2 jak je ta mechanika 🤐 zjednodušená.S tou starší verzí mechaniky má jenom dobré zkušenosti, sice pomalá (když člověk zmačl eject tak load motorek půl hodiny přemejšlel, pak se teprve odhodlal k kontinuelní rotaci pro výsuv kazety. nebo když dal člověk rychlo převíjení zpět tak zase mechanika furt zbrkle vypínala, hrála si s kladkou a bůh ví co ještě) ale ta mechanika byla velmi opatrná k pásu. Ta novější verze mechaniky je asi zjednodušená verze od LG. Na toho funaie se těším zítra bych ho už měl mít doma tak ho hned odkrytuju, přemažu (jak sem koukal tak spousta kluzných uložení - trny, výtah či ozubená kola běhají na sucho - tak jí aspoň usnadním život) :) Vyčistím preventivně páskouvou dráhu a začnu si hrát :D to se těším až si pustím svoje oblíbené filmy zase jednou na pořádným stroji (teď mám pod TV monofonní Philips VR276 s klasickou turbodrive mechanikou a to není ono :D ) Ale aspoň sem mu dopřál novou kladku :D
RomanoREPAIRS

#35 Příspěvek od RomanoREPAIRS »

Tak Funai je doma. Mechanika je v dobrém, stavu, kladka je trošku viditelně otlačená ale není strvrdlá. Na hlavě jsou vidět šmouhy, ovšem obraz je perfekt. Musím si ale postěžovat na hlučnou VH hlavu. Dost slyšitelně hučí, uvidíme třeba si to sedne. Jinak to splnilo očekávání. Uvidíme dál jak to pojede :)
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od durkovic »

tak to je fajn že ten tvoj funai pracuje bez problémov

ja som sa bližšie trocha zaujímal o ten Funai D50Y-100M hlavne recenzie na tento videorekordér jak na slovenských aj českých web stránkach. a som milo prekvapený. reakcie ľudí sú vo veľkej miere pozitívne. pochvaľujú si kvalitu prístroja a to čo ponúka. Keďže susede doslúžilo jej video a nechcela ho už dávať znova opraviť aj ked b sa v pohode dalo, rozhodla sa pre kúpu tohoto funai-u tak som jej to bol zapojiť a naladiť, má analógovú káblovku takže využíva aj tuner vo videu. prístroj pracuje naozaj pekne kľudne ticho. má 82cm LCD placku od SONY-ho a zaznamenaný obraz na kazetu je pri prehrávaní naozaj pekný v pohode pozerateľný. video nemá problém so starými kazetami. tak snáď jej vydrží čo najdlhšie.

tak zrejme naozaj musel funai ako taký niečo urobiť s kvalitou svojich výrobkov, nevravím že sa nenájdu zmetky (u ktorej by sa v dnešnej dobe nenašli, že..) ale zatiaľ "nový" funai milo prekvapuje.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “