Zesilovač PIONEER A-656 MK2
Moderátor: Moderátoři
Zesilovač PIONEER A-656 MK2
Poraď te, dík.
- Přílohy
-
a656.jpg- (178.69 KiB) Staženo 154 x
Re: Zesilovač PIONEER A-656 MK2
konosuke píše:Mám tento zesík, pořízen AD1991, historický kus. Zvukově dobrý, mohutný zdroj (14kg), výkonová rezerva. Chrastí potencáky, VOLUME zejména. Taky otočné přepínače vstupů, funkcí, subsonic apod. Čím šetrně a trvanlivě mažete ? Brzdová kapalina ? Leštidlo na nábytek ? Domácí sádlo ? Nebo...substance 40% ? Poraď te, dík.
Hmm,tak brzdovu kvapalinu,lestidlo na nabytok a ani sadlo by som na to NEODPORUCAL davat
Sendyx píše:Na některé plasty ano, dodnes vzpomínám na vola, který tím prostříkal chrastící fadery na mixu Roland... ráno už nechrastily.... pokud nevíš, jak ty věci vypadají zevnitř, většinou nějaké prostříkání pomůže jen na chvíli. Já jsem některé přepínače poctivě rozebíral, kontakty leštil pryží, odmas'toval a konzervoval kontaktovou vazelínou. Někdy strašná práce, ale jediná možnost....
Hmm mne sa to este nestalo..Nedavno som prestriekal prepinac a potenciometer na radiu a f pohode funguje dodnes...
konosuke píše:Sendyx píše:fajn, až zničíš třeba všechna tlačítka v pultu za půl milionu, tak si to řekneme.
Pánové, pánové ! Tady řešíme zesík za 10 tis. a ne mixpult za půl melounu...k čemu tyto spory? nejsme v parlamentu...
Jenže pro někoho je to celá vejplata
Kontox použít můžeš, ale potíky vytáhni!
Na prepínače - najlepšie rozobrať, vyčistiť školskou gumou kontakty, namazať kontaktnou vazelínou a poskladať po kontrole, či nie sú aj iné problémy, napr. nedoliehanie kontaktných plôch...
Momentáne si reparujem PIONEER SA-7800 , je to ešte starší stroj, ako ten Tvoj a funguje to ... a máš pravdu, je to iný zvuk a preto sa oplatí sa s tým trocha pohrať...
Ono skoro každý z nás používa nejakú "overenú" metódu a je len na Tebe , ktorú si vyberieš...
A Sendyx má pravdu ... žiadny KONTOX a pod. aspoň nie na takéto stroje...
Hodne zdaru
Stefan31
stefan31 píše:Na potenciometre: - ak sa dá/alebo vie/ rozobrať, vyčistiť, a ošetriť Diavou - prostriedok na ošetrovanie nábytku - na ošetrenie odporových dráh, ak sú ale zodraté, tak jedine výmena celého potenciometra...
Na prepínače - najlepšie rozobrať, vyčistiť školskou gumou kontakty, namazať kontaktnou vazelínou a poskladať po kontrole, či nie sú aj iné problémy, napr. nedoliehanie kontaktných plôch...
Momentáne si reparujem PIONEER SA-7800 , je to ešte starší stroj, ako ten Tvoj a funguje to ... a máš pravdu, je to iný zvuk a preto sa oplatí sa s tým trocha pohrať...
Ono skoro každý z nás používa nejakú "overenú" metódu a je len na Tebe , ktorú si vyberieš...
A Sendyx má pravdu ... žiadny KONTOX a pod. aspoň nie na takéto stroje...
Hodne zdaru
Stefan31
Myslíte tento, SA-7800 ? Jo, to je audiofilský krasavec - prostě PIONEER. Gramo analog mám taktéž PIONEER PL-335, řemínkáč automat, boxy CS-901, ty mě navzdory ceně trošku sklamaly, vyměnil bych za sloupáky - i jiné značky. Za radu na opravu potencáku Vám děkuji, ten způsob s vodičkou DIAVA jsem už někde slyšel-četl. Snad se to zlepší - po aplikaci roztoku.
- Přílohy
-
SA-7800.jpg- (54.5 KiB) Staženo 117 x