Zesilovač PIONEER A-656 MK2

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

Zesilovač PIONEER A-656 MK2

#1 Příspěvek od konosuke »

Mám tento zesík, pořízen AD1991, historický kus. Zvukově dobrý, mohutný zdroj (14kg), výkonová rezerva. Chrastí potencáky, VOLUME zejména. Taky otočné přepínače vstupů, funkcí, subsonic apod. Čím šetrně a trvanlivě mažete ? Brzdová kapalina ? Leštidlo na nábytek ? Domácí sádlo ? Mazlavé mýdlo? Nebo... substance 40% C2H5OH ?
Poraď te, dík.
Přílohy
a656.jpg
(178.69 KiB) Staženo 154 x
Naposledy upravil(a) konosuke dne 11 led 2007, 09:16, celkem upraveno 1 x.
NERGAL
Kontaktovat uživatele:

Re: Zesilovač PIONEER A-656 MK2

#2 Příspěvek od NERGAL »

konosuke píše:Mám tento zesík, pořízen AD1991, historický kus. Zvukově dobrý, mohutný zdroj (14kg), výkonová rezerva. Chrastí potencáky, VOLUME zejména. Taky otočné přepínače vstupů, funkcí, subsonic apod. Čím šetrně a trvanlivě mažete ? Brzdová kapalina ? Leštidlo na nábytek ? Domácí sádlo ? Nebo...substance 40% ? Poraď te, dík.

Hmm,tak brzdovu kvapalinu,lestidlo na nabytok a ani sadlo by som na to NEODPORUCAL davat :lol: . Vrelo odporucam kupit si KONTOX a nim to prestriekat,aj prepinace...Potom bude secko fungovat jak nove 8-) .
Sendyx

#3 Příspěvek od Sendyx »

Než se ovšem rozežerou plasty...
NERGAL
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od NERGAL »

Sendyx píše:Než se ovšem rozežerou plasty...

myslis ze Kontox je taky agresivny???
Sendyx

#5 Příspěvek od Sendyx »

Na některé plasty ano, dodnes vzpomínám na vola, který tím prostříkal chrastící fadery na mixu Roland... ráno už nechrastily.... pokud nevíš, jak ty věci vypadají zevnitř, většinou nějaké prostříkání pomůže jen na chvíli. Já jsem některé přepínače poctivě rozebíral, kontakty leštil pryží, odmas'toval a konzervoval kontaktovou vazelínou. Někdy strašná práce, ale jediná možnost....
NERGAL
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od NERGAL »

Sendyx píše:Na některé plasty ano, dodnes vzpomínám na vola, který tím prostříkal chrastící fadery na mixu Roland... ráno už nechrastily.... pokud nevíš, jak ty věci vypadají zevnitř, většinou nějaké prostříkání pomůže jen na chvíli. Já jsem některé přepínače poctivě rozebíral, kontakty leštil pryží, odmas'toval a konzervoval kontaktovou vazelínou. Někdy strašná práce, ale jediná možnost....

Hmm mne sa to este nestalo..Nedavno som prestriekal prepinac a potenciometer na radiu a f pohode funguje dodnes...
jano2

#7 Příspěvek od jano2 »

Skušal som VD40 aj SPARK,všetko stene,obstojne.
meno

#8 Příspěvek od meno »

Ja používam KONTOX (Mám ešte zásobu starého KONTOX10 z doby ked ešte stál 14Kčs !!!) Zatial nič nerozleptal a na potenciometre funguje perfektne !!! :prst:
:D :D :D
NERGAL
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od NERGAL »

meno píše:Ja používam KONTOX (Mám ešte zásobu starého KONTOX10 z doby ked ešte stál 14Kčs !!!) Zatial nič nerozleptal a na potenciometre funguje perfektne !!! :prst:

Moja rec 8-) 8-) :lol:
Sendyx

#10 Příspěvek od Sendyx »

fajn, až zničíš třeba všechna tlačítka v pultu za půl milionu, tak si to řekneme.
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

Sendyx píše:fajn, až zničíš třeba všechna tlačítka v pultu za půl milionu, tak si to řekneme.

Pánové, pánové ! Tady řešíme zesík za 10 tis. a ne mixpult za půl melounu...k čemu tyto spory? nejsme v parlamentu...
MetalGod

#12 Příspěvek od MetalGod »

konosuke píše:
Sendyx píše:fajn, až zničíš třeba všechna tlačítka v pultu za půl milionu, tak si to řekneme.

Pánové, pánové ! Tady řešíme zesík za 10 tis. a ne mixpult za půl melounu...k čemu tyto spory? nejsme v parlamentu...

Jenže pro někoho je to celá vejplata :cry:

Kontox použít můžeš, ale potíky vytáhni!
DjRix
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od DjRix »

Skoro bych řekl,že to bude osazeno ALPSama. A ty by nemusel být problém sehnat. Neskoušel jsi se zeptat v servisu na nové? třeba nebudou tas tak drahé.
Klídek chlapi,to je nulák...
stefan31

#14 Příspěvek od stefan31 »

Na potenciometre: - ak sa dá/alebo vie :lol: / rozobrať, vyčistiť, a ošetriť Diavou - prostriedok na ošetrovanie nábytku - na ošetrenie odporových dráh, ak sú ale zodraté, tak jedine výmena celého potenciometra...
Na prepínače - najlepšie rozobrať, vyčistiť školskou gumou kontakty, namazať kontaktnou vazelínou a poskladať po kontrole, či nie sú aj iné problémy, napr. nedoliehanie kontaktných plôch...
Momentáne si reparujem PIONEER SA-7800 , je to ešte starší stroj, ako ten Tvoj a funguje to ... a máš pravdu, je to iný zvuk a preto sa oplatí sa s tým trocha pohrať...
Ono skoro každý z nás používa nejakú "overenú" metódu a je len na Tebe , ktorú si vyberieš...
A Sendyx má pravdu ... žiadny KONTOX a pod. aspoň nie na takéto stroje...
Hodne zdaru

Stefan31
konosuke

#15 Příspěvek od konosuke »

stefan31 píše:Na potenciometre: - ak sa dá/alebo vie :lol: / rozobrať, vyčistiť, a ošetriť Diavou - prostriedok na ošetrovanie nábytku - na ošetrenie odporových dráh, ak sú ale zodraté, tak jedine výmena celého potenciometra...
Na prepínače - najlepšie rozobrať, vyčistiť školskou gumou kontakty, namazať kontaktnou vazelínou a poskladať po kontrole, či nie sú aj iné problémy, napr. nedoliehanie kontaktných plôch...
Momentáne si reparujem PIONEER SA-7800 , je to ešte starší stroj, ako ten Tvoj a funguje to ... a máš pravdu, je to iný zvuk a preto sa oplatí sa s tým trocha pohrať...
Ono skoro každý z nás používa nejakú "overenú" metódu a je len na Tebe , ktorú si vyberieš...
A Sendyx má pravdu ... žiadny KONTOX a pod. aspoň nie na takéto stroje...
Hodne zdaru

Stefan31

Myslíte tento, SA-7800 ? Jo, to je audiofilský krasavec - prostě PIONEER. Gramo analog mám taktéž PIONEER PL-335, řemínkáč automat, boxy CS-901, ty mě navzdory ceně trošku sklamaly, vyměnil bych za sloupáky - i jiné značky. Za radu na opravu potencáku Vám děkuji, ten způsob s vodičkou DIAVA jsem už někde slyšel-četl. Snad se to zlepší - po aplikaci roztoku.
Přílohy
SA-7800.jpg
(54.5 KiB) Staženo 117 x
Naposledy upravil(a) konosuke dne 18 led 2007, 07:41, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“