Downsizing, bylo to jasné vždycky (jak komu)
Moderátor: Moderátoři
No nic, moje stará dobrá šestnáctistovka bez turb a jiných vymožeností se za svoji spotřebu nemusí stydět tak, jak se mi někteří snažili podsunout.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Sedne do toho padesátikilová dívenka a jede to, ale nakoupí, a to aby ji člověk do kopce snad tlačil. A navíc to žere.
Míval jsem Uno 75i.e SG, tedy jednapětku. Když jsem chtěl, jelo za 5l/100km, ale jak jsem na to šlápnul, řidiči těchhle nadopovaných mravenců neměli šanci. A kdyby to neshnilo (taky najeto 320.000km), tak s tím trhám asfalt doteď.
Ale všiml jsem si, že když ve městě jedu sotva 50km/h, žere to o poznání víc, jak když jedu třeba 55km/h (a je to i ekologičtější; ta dřívější šedesátka by se mohla na vybraných místech obnovit).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Objem prostě nenahradíš, hi-tech subvůfr v 2l bedýnce taky nenahradí starej ARN567 ve 20l bedně.
— Winston Churchill
Tak jsi nikdy neměl pořádný auto, zkus třeba Alfu Romeo 75 2.0 TwinSparkrezis píše:No nevím mám s 1.4Tsi najeto něco přes 80tis km nikdy jsem si na nedostatek výkonu nestěžovala opravdu potáhne od nějakých 1600ot/min. A to víc než benzínové 2.0.
Moje slovakbulda píše:Objem ničím nenahradíš.
Ale vždyť je olovo tak toxický! Ač je přírodní, škodí přírodě, navíc se usazuje v organismu - ještě teď mám v pajšlu broky, jak jsem šlukoval výpary při pájení!EKKAR píše:kbulda píše:Objem ničím nenahradíš.
Vytesat, vyzlatit a chodit se k tomu klanět. Případně i vytetovat na čelo všem €urohujerům prosazujícím downsizing - klidně i olovem...
— Winston Churchill
Nejsmutnější je, že donedávna nebyl problém koupit ojetinu se 150tis. km a sloužila ke spokojenosti dalších x let. Ty nové krámy jako ojetina jsou nanic.