Downsizing, bylo to jasné vždycky (jak komu)

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

Downsizing, bylo to jasné vždycky (jak komu)

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Díky za článek, který potvrdil to, co si už dlouho myslím. A myslím že problém těchto "ramenatých" maloobjemových motorů se ukáže hlavně při svižnějším stylu jízdy.
No nic, moje stará dobrá šestnáctistovka bez turb a jiných vymožeností se za svoji spotřebu nemusí stydět tak, jak se mi někteří snažili podsunout.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MetalGod

#3 Příspěvek od MetalGod »

Vždyť je to logický, ten motor může mít díky turbodmychadlu/kompresoru kravskej výkon, ale krouťák díky malýmu objemu motoru nestojí za nic.
Sedne do toho padesátikilová dívenka a jede to, ale nakoupí, a to aby ji člověk do kopce snad tlačil. A navíc to žere.
Míval jsem Uno 75i.e SG, tedy jednapětku. Když jsem chtěl, jelo za 5l/100km, ale jak jsem na to šlápnul, řidiči těchhle nadopovaných mravenců neměli šanci. A kdyby to neshnilo (taky najeto 320.000km), tak s tím trhám asfalt doteď.

Ale všiml jsem si, že když ve městě jedu sotva 50km/h, žere to o poznání víc, jak když jedu třeba 55km/h (a je to i ekologičtější; ta dřívější šedesátka by se mohla na vybraných místech obnovit).
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

MetalGod píše:Vždyť je to logický, ten motor může mít díky turbodmychadlu/kompresoru kravskej výkon, ale krouťák díky malýmu objemu motoru nestojí za nic.

Nevíš o čem mluvíš. Právě ty potvory mají krouťák už nízko a kua větší než větší atmosféry.
Internet - metla lidstva
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Tak ono je to hlavně o tom, že je blbost to strkat do těžšího auta. K malému motoru má být malé auto. Mám dojem, že ani slavná oktávka s 1,6 motorem nejede tak nějak slavně. Raději feldu a motor 1,6. :wink:
MetalGod

#6 Příspěvek od MetalGod »

Nedávno jsem jel s Oktávkou 1.2 TSI, na vozejku 4 motorky, to mi stačilo- ta škůdka měla koně zjevně z kafilérky, do kopce se to táhlo jak Avie.
Objem prostě nenahradíš, hi-tech subvůfr v 2l bedýnce taky nenahradí starej ARN567 ve 20l bedně.
— Winston Churchill
rezis

#7 Příspěvek od rezis »

No nevím mám s 1.4Tsi najeto něco přes 80tis km nikdy jsem si na nedostatek výkonu nestěžoval :D a opravdu potáhne od nějakých 1600ot/min. A to víc než benzínové 2.0.
Internet - metla lidstva
kbulda

#8 Příspěvek od kbulda »

Objem ničím nenahradíš.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

kbulda píše:Objem ničím nenahradíš.

Vytesat, vyzlatit a chodit se k tomu klanět. Případně i vytetovat na čelo všem €urohujerům prosazujícím downsizing - klidně i olovem...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MetalGod

#10 Příspěvek od MetalGod »

rezis píše:No nevím mám s 1.4Tsi najeto něco přes 80tis km nikdy jsem si na nedostatek výkonu nestěžoval :D a opravdu potáhne od nějakých 1600ot/min. A to víc než benzínové 2.0.
Tak jsi nikdy neměl pořádný auto, zkus třeba Alfu Romeo 75 2.0 TwinSpark :D

Moje slova 8)

EKKAR píše:

Vytesat, vyzlatit a chodit se k tomu klanět. Případně i vytetovat na čelo všem €urohujerům prosazujícím downsizing - klidně i olovem...
Ale vždyť je olovo tak toxický! Ač je přírodní, škodí přírodě, navíc se usazuje v organismu - ještě teď mám v pajšlu broky, jak jsem šlukoval výpary při pájení! :D
— Winston Churchill
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Já myslel spíš na "tetování" kalibrem 9x19 Para a podobným...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Sadra17

#12 Příspěvek od Sadra17 »

tak nějak oni sice maji mít nižší spotřebu ale v labolatorních podmínkách :lol: :lol: ps mojeho prehistorickýho 1.9tdi 66kw se nevzdám 8-)
denis15

#13 Příspěvek od denis15 »

Když pominu vše co tady bylo řečeno, emise v otáčkách to má jako š120 se sytičem a hlavně bude hodně ekologické, když ten motor vydrží 250tis. km a bude na odpis. Ford u svého 3válcového 1litru, dopovaného turbem, který cpou do Mondea, udává životnost 240tis. km..... :roll:
p32

#14 Příspěvek od p32 »

A jak k tomu přijde škodovka, když motor ve Formanu vydržel normálně 350 tKm ?
denis15

#15 Příspěvek od denis15 »

No, já osobně viděl feldy s 650tis. km a na LPG, takže ten blbý OHV motor s 3x uloženou klikou zas tak blbý nebyl ;-). On byl taky léty piplaný a upravovaný od š1000MB do konce výroby feldy :D.
Nejsmutnější je, že donedávna nebyl problém koupit ojetinu se 150tis. km a sloužila ke spokojenosti dalších x let. Ty nové krámy jako ojetina jsou nanic.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“