Fritéza Tefal FR 701131 Oleoclean De Luxe

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
zdenek555

Fritéza Tefal FR 701131 Oleoclean De Luxe

#1 Příspěvek od zdenek555 »

Moc prosím o radu - u této fritézy se nechce po otočení knoflíku - přepouštět olej do spodní nádoby - musím otáčení několikrát opakovat, než se olej začne přepouštět. Neví někdo nějakou fintu? Na první pohled vše funguje jak má... Díky Zdeněk
ohryzek36

#2 Příspěvek od ohryzek36 »

No, jestli se ten trychtýř vysouvá dostatečně vysoko, tak jedině prověřit ventil v nádobě (vyčistit), popřípadě ten trychtýř nějak vypodložit, aby se vysouval výš.
zdenek555

#3 Příspěvek od zdenek555 »

Díky příteli, ale to nebude to pravé - trychtýř se opírá o spodní stěnu nádoby. Ale všiml jsem si jedné věci - spodní strana nádoby s ventilem je rozdělena na dvě nepravidelné části, poměrně širokým zářezem, do kterého pravděpodobně " zapadá " kolíček, který je uprostřed trychtýře.Můj dojem je to, že vnitřní strana trychtýře, na které je uprostřed kolíček,nemůže se dostat dostatečně vysoko, aby odtlačil ventil v nádobě směrem nahoru a tím došlo k přepouštění oleje.Trychtýř je přesně uložen ve vedení , ale to podle mne neodpovídá zářezům nahoře na dně nádoby, proto se musí několikrát " zasouvat " s nádobkou na olej a následně teprve dojde k zapadnutí do zářezů a tím i k vytlačení ventilu nahoru. Nevím, zda jsem to popsal přesně, ale nic jiného mne nenapadá. Ventil na spodu nádoby nelze vyjmout,je pravděpodobně zalisován a zapájen, takže propilovat zářezy nebude možné. Jedině zkusit nalepit na kolíček ještě kousek, aby byl delší a nemuselo se to celé tolik zvedat. Jen jestli nebude téci olej mimo.. jestli máš zkušenosti, ozvi se prosím.. Zdeněk.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“