Moc prosím o radu - u této fritézy se nechce po otočení knoflíku - přepouštět olej do spodní nádoby - musím otáčení několikrát opakovat, než se olej začne přepouštět. Neví někdo nějakou fintu? Na první pohled vše funguje jak má... Díky Zdeněk
No, jestli se ten trychtýř vysouvá dostatečně vysoko, tak jedině prověřit ventil v nádobě (vyčistit), popřípadě ten trychtýř nějak vypodložit, aby se vysouval výš.
Díky příteli, ale to nebude to pravé - trychtýř se opírá o spodní stěnu nádoby. Ale všiml jsem si jedné věci - spodní strana nádoby s ventilem je rozdělena na dvě nepravidelné části, poměrně širokým zářezem, do kterého pravděpodobně " zapadá " kolíček, který je uprostřed trychtýře.Můj dojem je to, že vnitřní strana trychtýře, na které je uprostřed kolíček,nemůže se dostat dostatečně vysoko, aby odtlačil ventil v nádobě směrem nahoru a tím došlo k přepouštění oleje.Trychtýř je přesně uložen ve vedení , ale to podle mne neodpovídá zářezům nahoře na dně nádoby, proto se musí několikrát " zasouvat " s nádobkou na olej a následně teprve dojde k zapadnutí do zářezů a tím i k vytlačení ventilu nahoru. Nevím, zda jsem to popsal přesně, ale nic jiného mne nenapadá. Ventil na spodu nádoby nelze vyjmout,je pravděpodobně zalisován a zapájen, takže propilovat zářezy nebude možné. Jedině zkusit nalepit na kolíček ještě kousek, aby byl delší a nemuselo se to celé tolik zvedat. Jen jestli nebude téci olej mimo.. jestli máš zkušenosti, ozvi se prosím.. Zdeněk.