Hrnky, ventily, brzdy, prostě jen tak o autech (odděleno)
Moderátor: Moderátoři
A kutilmile - nelituju tě
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... a-glide/?4
(od 5. odstvace)
Problém je tentokrát jinde, jmenuje se „systém zabraňující kolizi”. Tato řešení si říkávají precrash, já jsem tento překřtil na procrash. Nepomohl mi ani jednou, zato zabít mě chtěl dvakrát. A vypnout nejde.
....
Uděláte to, a jak se autu blížíte, ozve se procrash s příkazem Brake!, tedy brzděte. To samozřejmě neuděláte, proč také, před vámi jede jedno auto, které s ohromným nadhledem míjíte, proti nikdo, vy už jste navíc skoro úplně v levém pruhu. Přesunete se do něj zcela a v tu chvíli to přijde - už na úrovni auta napravo se vozu zmocní panika, nahodí plné brzdy, přitáhne bezpečnostní pás a myslím, že i sáhne do řízení. A k tomu ječí jak blondýna pod kudlou Normana Batese.
Nechápajíc co se děje najednou bez vlastního přičinění ostře zpomalujete v levém pruhu vedle auta po pravé straně a nemůžete s tím dělat vůbec nic. Dáte plný plyn, opakovaně a nic se nestane. GS zabrzdí až na rychlost citelně nižší než u předjížděného auta a pak se vám znovu milosrdně svěří. V tu chvíli se tak akorát můžete vrátit do vlastního pruhu ...
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Mě úplně stačilo, když jsem kdysi jezdil s Fábií 1.4 MPI a během předjíždění jsem na okamžik přesáhl max. otáčky, normálně to ubralo drasticky plyn, jak kdybych pustil nohu z pedálu. Docela šok. Moje současný auto zase dělá to, že při detekci prokluzu, třeba při rozjíždění ubere plyn, jenže tak na 0,5 s se s tím nedá nic dělat i když stojím až na podlaze. Pomůže jen pustit plyn a sešlápnout znovu. Sice se to nezdá jako dlouhej čas, ale v kritické situaci to může hrál roli. Docela mě to štve.
Nevypínatelný ESP ubírající plyn a ev. přibržďující selektivně kola už při nejmenším náznaku smyku je taky kur.várna, kterou vymysleli €urohujeři pro auta řízený UBB (úplně blbou blondýnou) - jel jsem s tím párkrát a myslel jsem že tu palubku vyškubnu, vždycky v zatáčce, když čidla ABS načmuchaly, že nějaký kolo podkluzuje a začalo mi to ubírat plyn...
A kutilmile - nelituju tě