Hrnky, ventily, brzdy, prostě jen tak o autech (odděleno)

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#496 Příspěvek od Jirka »

Tak dlouho to vyvýjí a potom přijde zákazník ...
:)
EKKAR

#497 Příspěvek od EKKAR »

Bohužel spoustu věcí konstruktéři vyvinou a tržní manažeři pak nařídí zabudovat do aut v takový podobě, že normálnímu řidiči nezbyde nic jinýho, než dotyčnou funkci vypnout nebo si v extrému koupit auto bez takový funkce...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
workhard
Kontaktovat uživatele:

#498 Příspěvek od workhard »

Tak tohle paskvilování zdaleka není jenom u aut :lol:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
EKKAR

#499 Příspěvek od EKKAR »

A nejhorší ze všeho nejsou trpaslíci (jak trefně připomenul klasik Jára da Cimrman ve svojí hře O dlouhém, širokém a krátkozrakém), ale €UROHUJEŘI z Bruselu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#500 Příspěvek od Jirka »

A co teprve když prosadí funkce, který jsou vyloženě nebezpečný
http://www.autoforum.cz/testy-aut/test- ... a-glide/?4
(od 5. odstvace)
Problém je tentokrát jinde, jmenuje se „systém zabraňující kolizi”. Tato řešení si říkávají precrash, já jsem tento překřtil na procrash. Nepomohl mi ani jednou, zato zabít mě chtěl dvakrát. A vypnout nejde.
....
Uděláte to, a jak se autu blížíte, ozve se procrash s příkazem Brake!, tedy brzděte. To samozřejmě neuděláte, proč také, před vámi jede jedno auto, které s ohromným nadhledem míjíte, proti nikdo, vy už jste navíc skoro úplně v levém pruhu. Přesunete se do něj zcela a v tu chvíli to přijde - už na úrovni auta napravo se vozu zmocní panika, nahodí plné brzdy, přitáhne bezpečnostní pás a myslím, že i sáhne do řízení. A k tomu ječí jak blondýna pod kudlou Normana Batese.
Nechápajíc co se děje najednou bez vlastního přičinění ostře zpomalujete v levém pruhu vedle auta po pravé straně a nemůžete s tím dělat vůbec nic. Dáte plný plyn, opakovaně a nic se nestane. GS zabrzdí až na rychlost citelně nižší než u předjížděného auta a pak se vám znovu milosrdně svěří. V tu chvíli se tak akorát můžete vrátit do vlastního pruhu ...
rnbw

#501 Příspěvek od rnbw »

Tak to je pekny hnus. Ale ukazuje to smerovanie sucasneho vyvoja... Kedy im to dojde? Az to niekoho zabije?

A nechcem vediet, co budu taketo vselijake systemy robit po 10 rokoch jazdenia.
workhard
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od workhard »

10 let se dnešní pekáče nemůžou nikdy dožít. Po pěti letech jsou na odpis :roll:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#503 Příspěvek od forbidden »

Nezbývá než doufat, že tyto "inteligentní" systémy zůstanou doménou aut z vyšší cenové a EU nenařídí povinně je montovat do všech. Osobně bych to opravdu v autě nechtěl.
rnbw

#504 Příspěvek od rnbw »

Dufat mozeme... ESP uz povinne je.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#505 Příspěvek od forbidden »

Nj, ale ESP je užitečný, nemůže takto drasticky zasahovat do řízení.
Mě úplně stačilo, když jsem kdysi jezdil s Fábií 1.4 MPI a během předjíždění jsem na okamžik přesáhl max. otáčky, normálně to ubralo drasticky plyn, jak kdybych pustil nohu z pedálu. Docela šok. Moje současný auto zase dělá to, že při detekci prokluzu, třeba při rozjíždění ubere plyn, jenže tak na 0,5 s se s tím nedá nic dělat i když stojím až na podlaze. Pomůže jen pustit plyn a sešlápnout znovu. Sice se to nezdá jako dlouhej čas, ale v kritické situaci to může hrál roli. Docela mě to štve.
Atlan

#506 Příspěvek od Atlan »

Ja si neviem zvyknut na system ktory zabranuje preklzu zadnych kolies a pretacavemu smyku v zakrute, totiz automaticky natacam volan a ocakavam mierne pretacavy smyk, ale ten sa nekona a auto vykona maly pohyb do smyku pribrzdi a zastavy smyk, cim musite tocit volantom do opavnej strany... Ja viem dasato vypnut, asi ta nova mlada generacia si zvykne na take chovanie ale ja proste stale ocakavam smyk a nie polosmyk.
rnbw

#507 Příspěvek od rnbw »

Obmedzovac otacok ma hadam kazdy motor so vstrekovanim, tiez sa mi ho raz podarilo vyskusat. Kedze mam plyn mechanicky, tak ho ubrat nic nemohlo, ale mohlo zastavit vstrekovanie. Trhlo to celkom slusne, tak som si uvedomil, ze by bolo vhodne preradit z dvojky na trojku.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#508 Příspěvek od forbidden »

No ale mohl omezovač zasáhnout tak, že prostě už nebude přidávat, ne že "vypne".
denis15

#509 Příspěvek od denis15 »

Si zkus na místě, jak se omezovač chová-není nic jednoduššího. On ubere a pod povolenýma otáčkama tě opět pustí. Tedy to jakoby cykluje, ovšem když jedeš, může se to zdát jako že vypne :-). Nedoporučuju zkoušet u auta, které má podtlakový systém LPG :lol: - tam to fakt omezovač neutne :wink:
EKKAR

#510 Příspěvek od EKKAR »

Omezovač vypne vstřiky a zapalování a bohužel často má hysterezi, takže když vypne například na 5500rpm, tak znovu "naskočí" až po poklesu pod cca 5400rpm - takže když se k němu náhodou dostanete, začne to "pjekně" pumpovat celým autem, namísto aby to drželo ty max. točky.
Nevypínatelný ESP ubírající plyn a ev. přibržďující selektivně kola už při nejmenším náznaku smyku je taky kur.várna, kterou vymysleli €urohujeři pro auta řízený UBB (úplně blbou blondýnou) - jel jsem s tím párkrát a myslel jsem že tu palubku vyškubnu, vždycky v zatáčce, když čidla ABS načmuchaly, že nějaký kolo podkluzuje a začalo mi to ubírat plyn...
Zamčeno

Zpět na „Auto - Moto technika“