Jakou pracku? Stara vypada na duchod

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
keemo

#46 Příspěvek od keemo »

no ale dava sa pod to mirelon alebo nieco podobne...
p32

#47 Příspěvek od p32 »

Jistě, ale ne kvůli odpružení, ale kvůli tepelné izolaci a hluku. Jsou ale experti, co si tam dají 2 mm "mirelon" a ti pod nima pak jen trpí, že kachle by byly lepší.
keemo

#48 Příspěvek od keemo »

ja viem ze nie kvoli odpruzeniu ale to ze je sam pruzny a predsalen pracka ma male nozicky a pri zmykani dokaze na lahko pruznom materiale pekne vibrovat...mozna keby ju prve postavil na dlazdice alebo tehly tak by sa ten tlak rovnomernejsie rozlozil... ale je zbytocne polemizovat :D dotycny to vyriesil po svojom :D
Nagant

#49 Příspěvek od Nagant »

Od rána mám svou první pračku :D - AEG Lamavat 70260TL.
A jako naprostý začátečník se zeptám.

Je k tomu nějaká hadice Aqua Control či co. Jeden konec klasický zalomený, druhý s nějakou "bakulí". Předpokládám, že ten zalomený konec s béžovou plastovou maticí jde do pračky, ten druhý s bakulí a kovovou maticí na rohový ventil.
Když se to našroubuje na ten ventil, začíná ta hadice od ventilu a "bakule" vodorovně. Může to tak být?

Rohový ventil mi teče (nebylo s ním zhruba 2 roky manipulováno), má vyústění směrem dolů.
Ptám se, abych věděl, zda mám shánět stejné provedení.
doktor365

#50 Příspěvek od doktor365 »

V bakuli jak píšeš je ventil,můžeš to tak našroubovat
Nagant

#51 Příspěvek od Nagant »

Dík. Už jsem koupil nový rohový ventil a těsnicí nit Loctite, zítra se to pokusím nainstalovat.
Hejnicek

#52 Příspěvek od Hejnicek »

U ty hadice jsem mel papir s obrazkama.
Neni na tom nic tezkyho.
Z prostorovych duvodu mam "bakulu" tez vodorovne.
Ta bakule by mela zastavit vodu pri poskozeni hadice a zabranit tak vyplaveni.
hafca

#53 Příspěvek od hafca »

Mám podobnou u myčky a ta bakule by měla být našroubovaná tak aby hadice šla z roháčku dolů. Alespoň to tvrdil technik co myčku připojoval.
Hadice je dvojitá a v když prasne vnitřní tlaková, voda se dostane do té bakule. V ní je suchá porézní houba nebo jak to nazvat a ta při nasáknutí vodou nabobtná. Zatlačí na podobný systém jako je v elektroventilu a tím uzavře přívod vody.
Funguje to spolehlivě, měl jsem tu čest si to vyzkoušet. :lol: Nějakým zvláštním řízením osudu se mi tam dostalo trochu vody a myčka nenapouštěla. Stačilo to rozebrat, houbu vysušit a funguje to dál.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p32

#54 Příspěvek od p32 »

Jsou různé provedení, ale hlavní je to, že jde o ochranu v připadě prasknutí hadice, aby se zastavila voda a člověk pak nemusel platit za vyplavení pěti bytů pod sebou.
doktor365

#55 Příspěvek od doktor365 »

No já tam mám elektromagnetický ventil na napouštění vody,v hadici vedou kabely

http://www.whirlpool.cz/produkty/spotre ... p-aquasafe
jao

#56 Příspěvek od jao »

Minulý týždeň som uskutočnil repas asi 8 ročnej pračky Gorenje WA64163. Menil som ložiská, gufero, tlmiče a manžetu. Konštrukcia pračky je klasická a všetky diely ľahko demontovateľné, takže som to dokonca zvládol priamo v kúpeľni a sám. Bubon po vyčistení je ako nový, topné teleso bez kameňa. Motor bezuhlíkový, remeň ako nový, hadice vporiadku.
Cena dielov cca 100 Eur a počítam že aspoň 3 roky ešte poslúži.
Mám taký dojem, že to je jedna s posledných pračiek rozumnej konštrukcie, kde sa dá jedoducho všetko vymeniť a netreba na to super opravára s notebookom :-)
Hydrawerk

#57 Příspěvek od Hydrawerk »

ROFL http://www.e-r.cz/cs/obchod/novinky/tva ... a-bocanova
V tomto případě se nepoužívá pro náhon bubnu velmi známý a problematický řemen, ale tzv. krokový motor je přímo na bubnu. Tento způsob uložení umožňuje pračce provádět zcela nové pohyby bubnu (drhnutí, filtrace, valivý pohyb, volný pád, houpavý pohyb, pohyb pádem.), praní je pak mnohem rychlejší a účinnější.
Kéž by to byla pravda...
keemo

#58 Příspěvek od keemo »

he,ono by sa to dalo riesit aj s komutatorakom... stacilo by sledovat polohu remenice na bubne... najviac ma "fascinovali" kecy o bubne s pridavkom striebra,ze nieje treba prasok a ze prat sa da aj v studenej vode... hm.... zatuchle pradlo este v ruke nemali ze? a zaujimave ze vsetky tie "nove pohyby" ukazuju s jednou hadrou v bubne... ked tam clovek narve pomaly plnu kapacitu tak chcem vidiet volny pad a podobne...
p32

#59 Příspěvek od p32 »

No, kdysi se v potoce pralo taky bez ohřevu. Ty divné pohyby tam byly taky, hlavně když přišel sedlák k takové pračce zezadu a nadrženej. :lol:
kejki

#60 Příspěvek od kejki »

Stříbro není na zvýšení praní, ale je baktericidní.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“