Jakou pracku? Stara vypada na duchod
Moderátor: Moderátoři
A jako naprostý začátečník se zeptám.
Je k tomu nějaká hadice Aqua Control či co. Jeden konec klasický zalomený, druhý s nějakou "bakulí". Předpokládám, že ten zalomený konec s béžovou plastovou maticí jde do pračky, ten druhý s bakulí a kovovou maticí na rohový ventil.
Když se to našroubuje na ten ventil, začíná ta hadice od ventilu a "bakule" vodorovně. Může to tak být?
Rohový ventil mi teče (nebylo s ním zhruba 2 roky manipulováno), má vyústění směrem dolů.
Ptám se, abych věděl, zda mám shánět stejné provedení.
Hadice je dvojitá a v když prasne vnitřní tlaková, voda se dostane do té bakule. V ní je suchá porézní houba nebo jak to nazvat a ta při nasáknutí vodou nabobtná. Zatlačí na podobný systém jako je v elektroventilu a tím uzavře přívod vody.
Funguje to spolehlivě, měl jsem tu čest si to vyzkoušet.
http://www.whirlpool.cz/produkty/spotre ... p-aquasafe
Cena dielov cca 100 Eur a počítam že aspoň 3 roky ešte poslúži.
Mám taký dojem, že to je jedna s posledných pračiek rozumnej konštrukcie, kde sa dá jedoducho všetko vymeniť a netreba na to super opravára s notebookom
Kéž by to byla pravda...V tomto případě se nepoužívá pro náhon bubnu velmi známý a problematický řemen, ale tzv. krokový motor je přímo na bubnu. Tento způsob uložení umožňuje pračce provádět zcela nové pohyby bubnu (drhnutí, filtrace, valivý pohyb, volný pád, houpavý pohyb, pohyb pádem.), praní je pak mnohem rychlejší a účinnější.