hlavní jistič versus venkovní pojistky
Moderátor: Moderátoři
hlavní jistič versus venkovní pojistky
- monterjirka
- monterjirka
Celý přívod včetně elektroměrového rozváděče má být pod plombou.Uranin píše:Měním si je sám,nikde sem do tetka neslyšel,že bych měl volat elektrikáře
Při jejím poškození (neoprávněném sejmutí) může hrozit podezření z pokusu o zásah do neměřené části, ovlivnění měření,...
Doporučuji na webu dodavatele energie najít Připojovací podmínky a prostudovat
Novodobé přípoj.skříně jsou vybavené zámkem pro jehož otevření je potřeba speciální klička a proto není potřeba blomby.Ani na těch dříve vyráběných jsem blombu neviděl a pro zajištění byl šroubek M6.
Dříve byly fejfarky na jmenovitý proud 25A, dnes mají jmenovitý proud 63A.Takže záleží jakou přípojkovou skříň na baráku máte.Podle toho bych volil další postup.
No samozřejmě! Proto jsem v textu svého předchozího příspěvu též napsal větu: "Záleží na stavu a provedení elektrické přípojky a hlavního domovního rozvodu (k elektroměru)".
Technikům snad nemusím zdůrazňovat podrobnosti, dělat tak z nich nemoudré tvory a dokazovat si tím, jaký jsem odborník?
- monterjirka
Achab píše:A především s ohledem na průřez jištěného vedení.Otkundes píše:...aby osadili přiměřenou hodnotu, i s ohledem ke jmenovité hodnotě hlavního jističe.
Tohle je právě případ, kdy se předpokládá, že při zkratu ty pojistky vypadnou a při přetížení vypadne "jistič na konci", takže se to dá posuzovat jinak a nezkoumá se, jestli ten kousek kabelu má dostatečný průřez ve vztahu k pojistkám.