USB FLash disk nerozpoznán

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kulikus
Kontaktovat uživatele:

USB FLash disk nerozpoznán

#1 Příspěvek od kulikus »

Počítače mi jej od včerejška nedetekují, pouze napíšou Neznámé USB zařízení. Pouze stařičký notebook jej přečte. Co se s ním stalo?
Naposledy upravil(a) kulikus dne 09 bře 2013, 09:10, celkem upraveno 1 x.
Davidus
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od Davidus »

špatný kontakt v USB? Zkus s ním v těch novějších počítačích pohýbat. Potom zkus stáhnout HD tune a flash disk na tom starším PC proscanovat
Otkundes

#3 Příspěvek od Otkundes »

Podobné záhadné chování USB Flash-disku jsem před pár lety zažil u modelu 256MB od A-Data. Poškozené, nečitelné, nebo nesmazatelné soubory, občas i hlášky o neznámém zařízení, které na jednom PC "nějak" fungovalo, na druhém pak nikoliv. Nepomáhalo ani opakované formátování.
Nakonec jsem jako pravděpodobnou příčinu, zjistil statickou elektřinu - při vkládání disku do portu. Od té doby si dávám pozor, abych se nejdřív před připojování disku do portu vybil (sáhnutím na kostru PC, nebo radiátor) a je po problému.
monterjirka

#4 Příspěvek od monterjirka »

"Popraly" se 2 zařízení na USB...
Někdy se to stává

Ovládací panely, správce zařízení, vyházet (odinstalovat) všechna USB zařízení, po připojení by si to měl počítač najít a nainstalovat
kulikus
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kulikus »

Tak dneska už ji nepřečetl ani stařičký notebook. Všiml jsem si, že se kývá vnitřek flešky. Rozloupnul jsem ji a prozkoumal. Konektor měl uvolněné packy v cínu. Proletování pomohlo. Nyní OK.
rnbw

#6 Příspěvek od rnbw »

Gratulujem, je to casty problem. Hlavne vtedy, ak je PC pod stolom s USB portami vpredu - niekto si tam pripoji USB kluc a potom ho odkopne...
EKKAR

#7 Příspěvek od EKKAR »

Ani to pokopání by nevadilo, kdyby šikmoocí používali KVALITNÍ PÁJKU a nikoliv RoHS bezolovnatou sračku....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Videl som USB kluce, kde bol konektor ohnuty do uhlu 45°, tam je potom naozaj jedno, cim to bolo vo vyrobe spajkovane. Niekedy to aj spajkovany spoj prezije, ale odtrhne sa to z plosaku.
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

Ty "Karabiny" od A-data nejsou tak festovní, jak vypadají. Jednu jsem zlikvidoval v autorádiu.. Jsou citlivé na boční náraz. Proto jsem u druhý odstranil tu karabinu a používám jen ten "vnitřek". Trčí to z konektoru asi cenťák a navíc to má oblý předek..
vdm

#10 Příspěvek od vdm »

Zdravím. Dostala se mi do rukou USB fleška, které upadla součástka s označením 12A000 EOHC, viz obrázek. Tato patří na místo hned na kraji tišťáku, jak je přiložena na obrázku. Nepodařilo se mi zjistit, co to je a tudíž nevím, jak ji přiletovat zpět. SMD-éčka a jejich značení mi moc nejdou. Díky za radu.
Přílohy
Patriot.jpg
(152.43 KiB) Staženo 149 x
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

To je krystal a připájet jde i bez znalosti datasheetu. V úhlopříčce jsou dva piny spojený, to je zem. Oměř to a připájej podle toho.
vdm

#12 Příspěvek od vdm »

Díky za odpověď. Na plošňáku jsou dva diagonální vývody společné, ale měření součástky diodovým testem ukazuje rozpojeno ve všech možných variantách.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Nj, včera se mi to už nechtělo opravovat, ale je to úplně jedno, jak jej připájíš, pokud to nebude nápisem dolů. :D . Krystal má oba vývody úplně rovnocenný. Vzhledem k tomu, že je to obdélník, vždycky budou zapojený správný přívody. Akorát mě trochu zaráží, že ty dva nejsou propojený, čekal jsem, že to bude spojený na pouzdro.
vdm

#14 Příspěvek od vdm »

Připájeno zpět a fleška funguje. Díky za radu.
Jen k popisu těch vývodů. Nemá to kovové pouzdro, tak na něj nemůže být nic připojeno. Nevím, zda se v provedení SMD vůbec kovové pouzdro dělá.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“