Jak lze zapnou mobil bez baterky?

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
ondoubek

Jak lze zapnou mobil bez baterky?

#1 Příspěvek od ondoubek »

Dobrý den,jde něak provozovat mobil bez baterky?
Že bych ho třeba dal na nabíječku,tu mám ale baterku ne.Zatím jsem to nezkoušel pač ho nechcu zničit. Chci to takto,protože mobil bude umíštěn venku,v krabici,protoře bude příjmat mobilní internet a přes USB ho sdílet do PC. Jediná možnost jak dostat na chatu net, není tam ani skoro signál a tam mám venku na stožoru GSM a UTMS yagi. Nebo jak jinak ho můžu napájet?
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Selským rozumem bych řekl, že to nejde. Baterie vykrývá špičkový odběr při vysílání.. zkusil bych ji sehnat, nebo nahradit tvrdším zdrojem, který by byl ale připojen na svorky pro baterii. Akorát nevím, co s tím středním vývodem.Kdyby to byla jen teplota, nějaký odpor by ji nasimuloval..
Raději bych se ale poohlídl po nějakém vhodnějším zařízení - GSM brána nebo nějaký GSM modem.. http://www.sectron.cz/produkty/12-gsm-modem-umts-modem/238-gsm-modem.html (byl to hned první odkaz v Googlu na "GSM modem")
ondoubek

#3 Příspěvek od ondoubek »

aha :-( a kdyby sem sehnal baterku a byl by nonstop na nabijecce,to bych asi zlikvidoval baterku,že?
mikollar

#4 Příspěvek od mikollar »

ja mam ako GSM modem zapojeny starsi siemens, zdroj je napojeny na kontakty, kde sa pripaja bateria, stredny vodic nezapojeny. Akurat som musel priamo na tie vyvody dat kondik aspon 1000uF inak to nezvladalo prihlasenie do siete a volanie. Zdroj bol 1500mA.
ondoubek

#5 Příspěvek od ondoubek »

napětí kolik, 4V?
mikollar

#6 Příspěvek od mikollar »

napatie som dal cca 4V
breta1

#7 Příspěvek od breta1 »

ondoubek píše:aha :-( a kdyby sem sehnal baterku a byl by nonstop na nabijecce,to bych asi zlikvidoval baterku,že?

No, jak který mobil, některému vadí nonstop připojená nabíječka, některému ne.
Já jsem to obešel tak, že jsem za dvě stovky koupil digitální spínací hodiny a nastavil je tak, aby jeden den v týdnu tu nabíječku na dvě hodiny zaply, zatím žádný mobil neprotestoval.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

Některý starší Siemensy dělaly to, že jsi tu nabíječku musel odpojovat, jinak po nabití a částečném vybití se nezačala baterka znovu nabíjet a po čase klekla. Při provozu přes GPRS docela na prd.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#9 Příspěvek od rnbw »

Tam sa daju pouzit mechanicke spinacie hodiny - nastavit cely den na zapnute a raz-dvakrat vypnut.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Habesan »

Artaban001 píše:Akorát nevím, co s tím středním vývodem. Kdyby to byla jen teplota, nějaký odpor by ji nasimuloval.
Obvykle se jako teplotní snímač v této aplikaci používá křemíková dioda.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Panda38 »

Tchýně měla zapojenou starší Motorolu s baterkou několik let trvale v síti, jela bez problémů. Nokie přítelkyně vím že by bez baterky nejela - nabíječka neutáhne hovor.
Michal22

#12 Příspěvek od Michal22 »

Mobil bez baterie nemůže fungovat (pokud nepočítám prehistorické kousky typu Dancall apod.). Proč? Protože nabíjení telefonu není přímo spojeno s napájecím obvodem (PMU), ale bývá realizováno zvlášť přes výkonový tranzistor (ten bývá sice umístěn v pouzdře PMU, ale je samostatný)a snímací odpor do baterie. Tudíž nehrozí to, co se dá udělat u notebooku- provozovat bez baterie.
Navíc bývá úroveň nabíjecího proudu interně omezená, dříve 300- 700mA, dnes už i 1500mA.

Třetí vývod baterie je tzv. BSI (Battery SIze), bývá definován pouhým odporem uvnitř baterie, připojeným na GND. Teplota baterie u většiny dnešních mobilů bývá hlídána termistorem na základní desce (u Nokie např. 47kΩ/20°C).

Pro síťové napájení mobilu je tedy třeba použít zdroj stabilizovaného napětí, nejlépe 4,2V (kalibrace napěťových referencí je na tuto hodnotu nastavena, alespoň co jsem měl možnost kalibrovat Nokie a Samsungy). Proudově musí být schopen (ve špičkách) dát okolo 1,5A.
Třetí vývod se spojí s GND přes resistor os tejné hodnotě, která je použita u původní baterie- vyjímku tvoří mobilní telefony LG, Sony- Ericsson a z dřívějších Siemens, u těchto stačí + a -.
Na výstup stabilizovaného zdroje je dobré dát kondenzátor alespoň 2200µF.

A už to valí :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Tak zrovna včera a dnes jsem tu měl na opravu NB ASUS A6J (panty) a ten si bez baterky ani neškrtl. S baterkou se nastartoval a jel normálně a to na tu baterku v jejím stavu bez zdroje taky nešel, protože byla už hin.
rezis

#14 Příspěvek od rezis »

p32: tak to jsi dělal něco špatně A6 jede bez aku naprosto v pohodě.
Internet - metla lidstva
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Špatně jsem nedělal nic. Prej mu to tak dělá už rok, já opravoval jen tuhé panty. Špatně v tom něco je, ale už je to pryč. Nevíš, co tam je za problém, že to tak blbne ? Že bych mu to dodatečně spravil.
Jo, a při vypnutí se vše vyplo a rozhučel se větrák. Po vytažení napáječe to zdechlo úplně a po zapnutí napáječe se pak normálně nastartovalo.
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“