Jak lze zapnou mobil bez baterky?
Moderátor: Moderátoři
Jak lze zapnou mobil bez baterky?
Že bych ho třeba dal na nabíječku,tu mám ale baterku ne.Zatím jsem to nezkoušel pač ho nechcu zničit. Chci to takto,protože mobil bude umíštěn venku,v krabici,protoře bude příjmat mobilní internet a přes USB ho sdílet do PC. Jediná možnost jak dostat na chatu net, není tam ani skoro signál a tam mám venku na stožoru GSM a UTMS yagi. Nebo jak jinak ho můžu napájet?
- Artaban001
Raději bych se ale poohlídl po nějakém vhodnějším zařízení - GSM brána nebo nějaký GSM modem.. http://www.sectron.cz/produkty/12-gsm-modem-umts-modem/238-gsm-modem.html (byl to hned první odkaz v Googlu na "GSM modem")
ondoubek píše:ahaa kdyby sem sehnal baterku a byl by nonstop na nabijecce,to bych asi zlikvidoval baterku,že?
No, jak který mobil, některému vadí nonstop připojená nabíječka, některému ne.
Já jsem to obešel tak, že jsem za dvě stovky koupil digitální spínací hodiny a nastavil je tak, aby jeden den v týdnu tu nabíječku na dvě hodiny zaply, zatím žádný mobil neprotestoval.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Obvykle se jako teplotní snímač v této aplikaci používá křemíková dioda.Artaban001 píše:Akorát nevím, co s tím středním vývodem. Kdyby to byla jen teplota, nějaký odpor by ji nasimuloval.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Navíc bývá úroveň nabíjecího proudu interně omezená, dříve 300- 700mA, dnes už i 1500mA.
Třetí vývod baterie je tzv. BSI (Battery SIze), bývá definován pouhým odporem uvnitř baterie, připojeným na GND. Teplota baterie u většiny dnešních mobilů bývá hlídána termistorem na základní desce (u Nokie např. 47kΩ/20°C).
Pro síťové napájení mobilu je tedy třeba použít zdroj stabilizovaného napětí, nejlépe 4,2V (kalibrace napěťových referencí je na tuto hodnotu nastavena, alespoň co jsem měl možnost kalibrovat Nokie a Samsungy). Proudově musí být schopen (ve špičkách) dát okolo 1,5A.
Třetí vývod se spojí s GND přes resistor os tejné hodnotě, která je použita u původní baterie- vyjímku tvoří mobilní telefony LG, Sony- Ericsson a z dřívějších Siemens, u těchto stačí + a -.
Na výstup stabilizovaného zdroje je dobré dát kondenzátor alespoň 2200µF.
A už to valí
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jo, a při vypnutí se vše vyplo a rozhučel se větrák. Po vytažení napáječe to zdechlo úplně a po zapnutí napáječe se pak normálně nastartovalo.