Sporák MORA-A2479, rozpojené těsnění dvířek u trouby
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Sporák MORA-A2479, rozpojené těsnění dvířek u trouby
Předem všem děkuji za odpovědi.
- Přílohy
-
Obraz015.jpg- (68.61 KiB) Staženo 167 x
-
Obraz012.jpg- (55.75 KiB) Staženo 177 x
-
Obraz010.jpg- (53.88 KiB) Staženo 166 x
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Vzal jsem tedy špejli, namotal kousek vaty, namočil do isopropylalkoholu a dokonale odmastil jak plíšek, tak i dutinky v silikonovém těsnění. Musel jsem vatu několikrát vyměnit neboť tam bylo dost mastnoty. Poté jsem nechal vše pořádně vyschnout a jen tak ze zvědavosti jsem zkusil, zda bude plíšek držet v dutince, samozřejmně že nedržel.
Vzal jsem transparentní sanitární silikon (ten jsem měl momentálně po ruce a byl otevřený), nanesl jak do dutinky tak z jedné strany na plíšek silikon (na plíšku jsem dbal aby silikon dokonale vyplnil jak vyvrtané dírky, tak i ty vyražené důlky), těsnění jsem zmáčknul v prstech kousek za místem, kde měl plíšek dojít a několikrát jsem jej do dutinky zasunul a vytáhl a vytlačený silikon tam znovu nacpal, až byl z dutinky všechen vzduch vytlačen a otvor i s plíškem vyplněn.
To samé jsem udělal i na druhé straně a nakonec jsem naplocho postláčel těsnění na plíšku aby silikon dokonale přilnul a také aby se přebytečný rozložil rovnoměrně a vytlačený jsem ještě po povrchu uhladil.
Takto jsem to nechal do druhého dne na radiátoru vytvrdit, druhý den nasadil a hned vyzkoušel (pekl jsem buchty s mákem