Elektronika stahování okna

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tomasjedno

#16 Příspěvek od tomasjedno »

forbidden píše:Nebude lepší instalovat silnější žárovku? Jestli je tam teď 5 W, tak třeba 21 W. Jen bacha na teplotu.
Couvací světla se standardně osazují 21 W.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od forbidden »

Tak to bych čekal, že světla udělá dost, ne že bude chtít někdo ještě přidat.
helios

#18 Příspěvek od helios »

Na niektorých autách (hlavne nákladných) som videl vzadu reflektory s halogénkou H3/55W. Či je to kóšer s autobuzeračnými predpismi, neviem, ale používa sa to.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
EKKAR

#19 Příspěvek od EKKAR »

Není to o výkonu járofky, je to i o umístění svítilny a hlavně o jejím designu - když se INŽENÝR ARCHITEKT DÝZAJNÉR rozhodne, že couvací světlo stačí jenom jedno, ještě ke všemu maličký a umístěný na pravou stranu auta, protože na stejný pozici v levý zadní skupinovce bude zadní mlhovka (podle českých §§§ musí bejt vlevo od středu auta, pokud je jen jedna - výjimkou jsou pažouti, homologovaný se zadní mlhovkou dole uprostřed), budeš mít problém ve světle takový bludičky zacouvat kamkoliv - protože prostě za autem máš tmu jak v negerský (_!_)... Proto si řidiči náklaďáků a obecně ti, kterým tma za autem při couvání vadí, přidávají samostatný couvací světla. Že předpisy určujou pro tyhle samostatný světla výkon 21W max nikoho moc netumluje, pokud ten náklaďák necouvá na silnici a neogrilovává sítnice řidičům za sebou - někde na stavbě je zadní šajnovačka 55W rozhodně bezpečnější jak pro řidiče, tak pro celý okolí než bludička Jůlie se 21W...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
fero7

#20 Příspěvek od fero7 »

gurikxxl píše:A o technický se tu bavit nebudem :) jezděj po silnici 100x horší věci
Ale Ty s velkou pravdepodobnostou jazdit nebudes.
Velmi rychlo a lahko mozes prist k vybitej baterii, alebo kludne aj k poziaru auta.
EKKAR

#21 Příspěvek od EKKAR »

No tys to teda ROZŠTIEPIL.... Nechápu, proč by mu mělo auto chytat, když takovou instalaci udělá mechanicky i elektricky pořádně a všecko bude mít podle potřeby jištěný.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
fero7

#22 Příspěvek od fero7 »

EKKAR píše:Nechápu, proč by mu mělo auto chytat, když takovou instalaci udělá mechanicky i elektricky pořádně a všecko bude mít podle potřeby jištěný.
Nejaky si "nechapavy".
gurikxxl píše:... a jako truhlář je to na mě složitý...

Alebo chces povedat ze autobateria + skrat/pretazenie nedokaze spolahlivo znicit auto?
gurikxxl

#23 Příspěvek od gurikxxl »

21W žárovka už tam je od výrobce a halogenky se celkem bojim ta přeci už jen trošku víc topí.
A truhlář jsem, ale nadále jako student :) Chápu tě :)
Nebo má někdo jiný nápad jak to vyřešit aby to něco vyjelo, vyklopilo se a zese zajelo - skrylo ? naladlo mě ixperimentovat s led, ale to je taky drahej špás :D
gurikxxl

#24 Příspěvek od gurikxxl »

EKKAR - je to tak jak říkáš. Mám tam jen jednu a v noci vidíš jen pravou stranu. Na levo vidíš prd a jestli někoho přejedeš nebo ne .... to je ve hvězdách. Proto tomu chci předejit.

fero 7 - truhlář možná jsem, ovšem něco málo vim a něco málo jsem viděl. Toho že bych to udělal prasencky a dopadlo to by to tak že chytne auto toho se opravdu nebojím. Všechno je na své riziko.
EKKAR

#25 Příspěvek od EKKAR »

Já bych šel cestou někam externě (na nárazník, nebo případně do nějakýho výřezu v něm??) namontovanýho malýho reflektorku, původně určenýho jako mlhovka nebo přídavnej halogen. Co to vůbec je za hustokchár, to tvoje přibližovadlo?

A Ference se sedmičkou na konci si nevšímej, ten je zase chytrej jak Seznam.cz při hackerským DDS útoku...

Pokud:
1) dáš takovou přídavnou "couvačku" na automobilový relátko, aby se nespínala přímo původním spínačem (byl by přetíženej)
a
2) přívod odbočenej z místa, kde je 12V z baterie až po zapnutí zapalování budeš jistit ještě před spínačem samostatnou pojistkou se správnou hodnotou vytavovacího proudu podle spotřeby toho světla,

jsou krizový momenty tak barvitě Ferdyšem vylíčený asi stejně pravděpodobný, jako že v parčíku před Hlavním nádražím v Práglu potkáš Robina Húúda, i kdyby se mu 10x říkalo "Šervůůd"...
Atlan

#26 Příspěvek od Atlan »

Co to ma spolocne s stahovanim okna ? nechete tie temy rozdelit ?
gurikxxl

#27 Příspěvek od gurikxxl »

Konečně někdo kdo mě pochopi :) Po elekrikářský stránce se toho nebojim, přinejhorším kamarad je autoelektrikář .... a přesně tak jsem to myslel... rele, pojistku ... Moje přbližovadlo je fiat marea weekend krásná Itálie :D. Tady máš fotky toho jak to maj vymyšlený a v té vyklopné části je místa asi 25x15x50 cm takže by se tam něco vešlo ... + vzpěra která by šla využít jako nosič toho celého ...

V levo červená mlha v pravo couvačka obě 21w
Přílohy
Bez názvu.jpg
(190.95 KiB) Staženo 111 x
Naposledy upravil(a) gurikxxl dne 19 bře 2013, 13:24, celkem upraveno 1 x.
gurikxxl

#28 Příspěvek od gurikxxl »

Nechcem témata rozdělit, protože elektronika která ovládá okno by byla idealní i na ovládání tohohle mechanizmu. Zastavit motor pomocí proudovýho nárůstu v dolní a horní úvrati přesně tak, jak je to u stahování okna.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od forbidden »

Hmm, tak to je fakt mini světlo a ještě se zdá natočený doprava. Levá strana bude asi ve tmě.
EKKAR

#30 Příspěvek od EKKAR »

Atlan píše:Co to ma spolocne s stahovanim okna ? nechete tie temy rozdelit ?

Gurikxxl chtěl použít "stahovačku" k mechanickýmu vyklápění pomocnýho couvacího světlometu - proto se téma jmenuje jak se jmenuje.

Gurikxxl píše:Takhle to mají vyřešený...
Ta záslepka zakrejvá díru v nárazníku, pod kterou je ke kastli auta navařený závitový pouzdro pro našroubování nouzovýho tažnýho oka - tuhle díru bych rozhodně pro instalaci pomocný couvačky nevyužíval, protože nikdy nevíš, kdy to oko budeš potřebovat. Spíš bych se snažil sehnat nějakou malou svítilnu klidně i s několika výkonovějšími LED a namontoval bych ji buď jako jedinou na levou stranu zadního nárazníku, nebo jako pár symetricky na obě strany zadku...
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“