Couvací světla se standardně osazují 21 W.forbidden píše:Nebude lepší instalovat silnější žárovku? Jestli je tam teď 5 W, tak třeba 21 W. Jen bacha na teplotu.
Elektronika stahování okna
Moderátor: Moderátoři
- tomasjedno
A kutilmile - nelituju tě
Nejaky si "nechapavy".EKKAR píše:Nechápu, proč by mu mělo auto chytat, když takovou instalaci udělá mechanicky i elektricky pořádně a všecko bude mít podle potřeby jištěný.
gurikxxl píše:... a jako truhlář je to na mě složitý...
Alebo chces povedat ze autobateria + skrat/pretazenie nedokaze spolahlivo znicit auto?
A truhlář jsem, ale nadále jako student
Nebo má někdo jiný nápad jak to vyřešit aby to něco vyjelo, vyklopilo se a zese zajelo - skrylo ? naladlo mě ixperimentovat s led, ale to je taky drahej špás
fero 7 - truhlář možná jsem, ovšem něco málo vim a něco málo jsem viděl. Toho že bych to udělal prasencky a dopadlo to by to tak že chytne auto toho se opravdu nebojím. Všechno je na své riziko.
A Ference se sedmičkou na konci si nevšímej, ten je zase chytrej jak Seznam.cz při hackerským DDS útoku...
Pokud:
1) dáš takovou přídavnou "couvačku" na automobilový relátko, aby se nespínala přímo původním spínačem (byl by přetíženej)
a
2) přívod odbočenej z místa, kde je 12V z baterie až po zapnutí zapalování budeš jistit ještě před spínačem samostatnou pojistkou se správnou hodnotou vytavovacího proudu podle spotřeby toho světla,
jsou krizový momenty tak barvitě Ferdyšem vylíčený asi stejně pravděpodobný, jako že v parčíku před Hlavním nádražím v Práglu potkáš Robina Húúda, i kdyby se mu 10x říkalo "Šervůůd"...
V levo červená mlha v pravo couvačka obě 21w
- Přílohy
-
Bez názvu.jpg- (190.95 KiB) Staženo 111 x
Atlan píše:Co to ma spolocne s stahovanim okna ? nechete tie temy rozdelit ?
Gurikxxl chtěl použít "stahovačku" k mechanickýmu vyklápění pomocnýho couvacího světlometu - proto se téma jmenuje jak se jmenuje.
Ta záslepka zakrejvá díru v nárazníku, pod kterou je ke kastli auta navařený závitový pouzdro pro našroubování nouzovýho tažnýho oka - tuhle díru bych rozhodně pro instalaci pomocný couvačky nevyužíval, protože nikdy nevíš, kdy to oko budeš potřebovat. Spíš bych se snažil sehnat nějakou malou svítilnu klidně i s několika výkonovějšími LED a namontoval bych ji buď jako jedinou na levou stranu zadního nárazníku, nebo jako pár symetricky na obě strany zadku...Gurikxxl píše:Takhle to mají vyřešený...