TV Philips 14" 14PT1342, chassis L6.1AA

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
MATYCH

#61 Příspěvek od MATYCH »

Zdravím,našel jsem toto L6.1 i s plošným spojem.
http://michel92.free.fr/Schemas/Philips ... L6.1AA.pdf
tiktak1953

#62 Příspěvek od tiktak1953 »

Matych dobre, kde to bolo,je to neake forum,jem tam toho viacej?Mohol by niekto ,ak to tu nieje, otvorit temu ,kde su aktualne stranky(manualy,schemy,servis opr.) o elektronike.
tiktak1953

#63 Příspěvek od tiktak1953 »

Poradi niekto,co moze byt chyba?Vcera zena vypla tento Philips,a syn ho hned zapol ze ide pozerat on dalej ,ale uz obraz nenaskocil.Ja som ho dnes zapol,a nic sa v nom nedeje,iba ledka svieti!Este som nic nehladal,len sa spytam,co pripada ako mozny prolem?Demagnetizacia neprebehne.Takze,riadiaci IO,spinaci tranzistor,BUT 11AF?Idem hladat papiere (schemu ,atd.)od neho co niekde mam odlozene.Vdaka.
tiktak1953

#64 Příspěvek od tiktak1953 »

Zmaeral som hlavne suciastky a boli OK.Isiel som po spojoch pretoze doska bola uz prvy krat velmi zhorena ,a nasiel som pri suciastach podozrive prechody.Tie som riadne prepojil tak, ze som vlozil kusok drotu medzi suc.a plosak!TV zapol a je OK.
milin

#65 Příspěvek od milin »

co kondiky? tran.7505 dej nový!
tiktak1953

#66 Příspěvek od tiktak1953 »

Nova zavada.
Po neakom case vypadol tento TV pri sledovani tak ze zhasla obr.
Dal som do neho ten mosfet K2545, co sme tu riesili, za tranzistor BF 487 som dal MPSA44 s inymi vyvodmi a zapol TV
.Nic neslo,iba na hl. filtr.kond.bolo 350V. a za R 3513/330K bolo 13V.tak som myslel ze je chyba tento R 3513.
Skusite si typnut ,kde bola chyba?Potom to poviem.
Po vymene tej druhej suc. uz isiel primar aj sekundar ,aj ledka svietila silno.Obrazovka ale NEZHAVI,hadam bude dalsia obrazovka KO.ako na tom OTAVA pred par dnami.
Tu su namerane hodnoty primaru podla mojho ocislovania,dam ku nameranym hodnotam aj obrazk.
MB 1.350V
MB 2.113V
MB 3.90V(asi toto napatie mierne skace?)
MB 4.102V
MB 5.98V
MB 6. 96V
MB 7.95V
Sekundar: +8Sb ma9V !
+9S ma 9V
+5S ma 5V
+96S ma 102V
Neviem ktore piny su zhavenie na obrazovke,aby som mohol vylucit vadnu obr.
Moze byt chyba prerusene zhavenie obrazovky,alebo aby zhovilo je niekde chyba lebo zatial ja neviem.Viac som nehladal.
?Este dodam,TV ked sme vypli siet .vypinacom,tak vzdy bolo pocut take silnejsie zahucanie.Vdaka za rady.
Přílohy
Snímek 064.jpg
(196.36 KiB) Staženo 106 x
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 20 bře 2013, 16:26, celkem upraveno 2 x.
tiktak1953

#67 Příspěvek od tiktak1953 »

Honzo, vdaka za tie piny pre zhavenie,zajtra pozriem aj VN .To schema ,popis ku TV je vyborne,ale niektore veci su na nom urobene tak, ze sa musi dlho hladat co kde pokracuje z jedneho obrazku na druhy.Neskusite si tipnut,preco nesiel ani primar?
kokun

#68 Příspěvek od kokun »

Jedna z těchto desek obrazovky by měla pasovat.
Ostatní máš v uzamčeném vlákně (neměl jsi ho otevírat! :evil: ) :roll:

EDIT:
Jen doufám, že zase nebudeme (třeba na dvou stranách vlákna) hledat zkrat, který neexistuje ...
Přílohy
PBC - CRT PANEL.pdf
L6.1AA
(201.26 KiB) Staženo 87 x
CRT PANEL.pdf
L6.2AA
(65.18 KiB) Staženo 93 x
Honza - kokúň

#69 Příspěvek od tiktak1953 »

Honza,pochopil som od teda ze piny 4 a5 je zhavenie, na moj TV,vecer som pozrel je neprerusene ako si predpokladal.Aj BUT11... som pozrel a je OK.Teraz uz len ci je budenie BUT.... atd.To by nemal byt problem,hlavne ze mam dobru obr.v nom!Do kuchyni ho velmi potrebujeme!Urcite neide to VN,vcera som nemal cas viacej premerat ako primar a sek.Trochu problem mam s tym prechodom z jednej casti schemy do druhej,lebo je to tam tak vseliako pokreslene,musim to zvacsit az na 200X aby som precital niektore cisla.Tie meracie body v primare a sek.som ani pri zvacseni 200x nedokazal rozlustit,tak som si napisal svoje cislovanie.Keby som mal viac casu,narobil by som si viacej casti schem , poprepojoval navzajom ,tak by to bolo laksie.Na OVP-eckach je schema kompletna, prehladne prepojena,lachko sa z nej pracuje !Diky Cav .
kokun

#70 Příspěvek od kokun »

tiktak1953 píše:... Trochu problem mam s tym prechodom z jednej casti schemy do druhej,... Na OVP-eckach je schema kompletna, prehladne prepojena,lachko sa z nej pracuje !Diky Cav .

Tak opravuj jenom OVP-čka 8O :lol:

Když trochu líp pohledáš, dá se na NETu najít sm i s celými stranami schémat - není to skenováno nadvakrát (natřikrát).
Mám takový sm ve franštině.
Anebo vytisknout a slepit skeny k sobě :roll:
Honza - kokúň

#71 Příspěvek od masar »

"Lepit" to jde dobře i v grafickém editoru. Já to dělám v PaintShopPro. :wink:
tiktak1953

#72 Příspěvek od tiktak1953 »

Masar ,ako to robis ty ja neviem,aj tak vam diky.Honzo mozes dat neaky link?
Vcera som len trochu meral veci okolo optocna,lebo budenie asi BUT nema,a nic vadne som nenasiel.Este idem pozriet ci ne-ma TDA 8362 napajanie.Ten optoclen je zapojeny len ako PC817,bazu tranzistor nema zapojenu ako je na scheme ,a emitor z optoclena ide priamo na bazu budiaceho tr.pre BUT-ecko.Ale suc.v obvode budenia su asi vsetky OK.Aj BUT-ecko ma na colektore napatie,len sa neotvori ze nema budenie ,alebo je TV v ST-BY co je menej pravdepodobne.
Zmeram aj napatie ST-BY, kde ide spolu z bud.impulzmi z TDA-cka.
Nemam DO,zapinal som TV siet.vypinacom,ledka silno svieti,len si myslim ze keby nebol problem ,tak by sa TV prepol aj do rezimu TV po zapnuti sitovym vyp.ZE?
Honzo zejo, toto neplati ze, stlacenim neakeho tl.na cel.panely by sa prepol do rezimu TV,lebo tam bude este neaky problem.Len ma ne....,Cav
Naposledy upravil(a) tiktak1953 dne 20 bře 2013, 16:30, celkem upraveno 1 x.
Mysteri

#73 Příspěvek od Mysteri »

tiktak1953 píše:...tak by sa TV prepol aj do rezimu TV po zapnuti sitovym vyp.ZE?...

NIE. Ak bol TV pred odpojením zo siete v pohotovostnom stave, tak po zapnutí sieťovým tlačítkom zostane tiež v tomto stave a musíš ho zapnúť buď cez dialkové, alebo cez lokálnu klávesnicu /P+, P-/. Vypínač nemá totiž pomocné kontakty, ako OVP...
tiktak1953

#74 Příspěvek od tiktak1953 »

Mysteri ,ty si robis so mna srandu.Vecer poviem preco,Cav
P.S.Honza K.to uz vie.
Netipnete si,preco nesiel vtedy primar ani sek?
kokun

#75 Příspěvek od kokun »

tiktak1953 píše:Masar ,ako to robis ty ja neviem,aj tak vam diky.Honzo mozes dat neaky link?
...

Link jsi přece už dávno dostal: :twisted:

MATYCH píše:Zdravím,našel jsem toto L6.1 i s plošným spojem.
http://michel92.free.fr/Schemas/Philips ... L6.1AA.pdf

tiktak1953 píše:Nova zavada.
Po neakom case vypadol tento TV pri sledovani tak ze zhasla obr.
Dal som do neho ten mosfet K2545, co sme tu riesili, za tranzistor BF 487 som dal MPSA44 s inymi vyvodmi a zapol TV
.Nic neslo,iba na hl. filtr.kond.bolo 350V. a za R 3513/330K bolo 13V.tak som myslel ze je chyba tento R 3513.
Skusite si typnut ,kde bola chyba?Potom to poviem.
...
Netipnete si,preco nesiel vtedy primar ani sek?

To jako zkoušíš ty nás?
Já bych řekl, že ta telka "zkouší" spíš tebe 8O :cry: :lol:
Honza - kokúň

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“