Prokrastinace

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Wolfik

Prokrastinace

#1 Příspěvek od Wolfik »

Poraďte prosím jak proti tomu bojovat :cry:
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Máš to Ty sám, nebo s tím bojuješ u jiných?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

U jiných se to Adolfíkovi může hodit, to nejspíš hledá pomoc pro sebe.

Některé případy řeší unikátní zákon, jehož obdobu jsem v EU jinde nenašel: různé úřední záležitosti, o jejichž celospolečenském významu lze s úspěchem pochybovat, viz statistická hlášení, mají pevný kalendářní termín, jehož prošvihnutí už je rovnou provázeno vyměřením pokuty. Dřív se to obvykle odkládalo až do první upomínky, dnes je to elektronicky hlídané a pokutu následující den po termínu tiskne rovnou počítač...
To je léčba!
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Kua to jsem nemocný když hnusné věci dělám nerad?
Internet - metla lidstva
MetalGod

#5 Příspěvek od MetalGod »

Ono to není jen tak, buď je to vrozený, nebo získaný. V prvním případě nevím, jakým způsobem se to léčí, v tom druhým to nepřišlo samo od sebe, musí to mít nějakej důvod, něco, co to spustilo, pak je prokrastinace následek, nikoliv příčina, a odstranění jí samotný nic nevyřeší.
Často za to může stres, kterej se nemusí nijak jednoznačně projevovat, nemusí bejt patrná ani jeho příčina. Může se projevovat, mám-li to srovnat s výpočetní technikou, jako proces, co běží na pozadí (v unixový terminologii démon) a krade systémový prostředky, jako by si někdo spustil ve virtuálním stroji jehoVistu. BFU, tedy většina uživatelů mozků, ani nevidí běžící procesy, a kdyby viděla, tak neví, na co jsou, takže nedokáže lokalizovat ani proces samotnej, natož jeho spouštěč, nedokáže je zabít.
Projevuje se to třeba vyšší únavou, zhoršenou schopností si pamatovat, sníženej výpočetní výkon, zhoršená a ztížená verbální i neverbální komunikace, nechuť něco dělat,... je toho dost, a ani jedno nijak nepoukazuje na přítomnost stresu.
Je proto třeba vyhledat roota, aby onen proces vyhledal a zničil, stejně tak identifikoval jeho spouštěč, stresor, toho pak eliminoval.
A tím rootem je psychouš, neboli psychiatr (psychologové jsou oproti nim většinou na houno). Je nutný to udělat, a co nejdřív, proces se může stát žravějším a odolnějším, ale sám od sebe nezanikne, může se z něj vyklubat pěkně hnusná depka. A vůbec bych se toho psychouše nebál, i když v našich končinách, díky těm, jejichž mysl je zralá na upgrade, ne-li dokonce na bugreport, nebo rovnou na stažení z veřejný distribuce, je to furt víceméně tabu.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
bu2520

#6 Příspěvek od bu2520 »

tedy nejprve jsem si přečetl co to slovo vůbec znamená :oops: , a musím se přiznat, že jsem s tím v mládí trpěl. Vyřešil jsem to tak, že se snažím nic neodkládat a když něco odsunu tak už mi to v mysli svítí jak červ ená kontrolka. Je to jen otázka být na sebe pes a hlavně tu myšlenku vzít za svou , nejhorší je když si člově řekne, že s tím nic neudělá a první krok ke zlepšení je si vůbec uvědomit že je to " můj problém"
pocitujlasku

#7 Příspěvek od pocitujlasku »

Adolfik píše:Poraďte prosím jak proti tomu bojovat :cry:

Dnes nie, pozriem sa na to zajtra :D
No vidis, a tak si sa bal
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

co můžeš udělat dnes,
neodkládej na zítra,
ale raději až na pozítří, nebo až na příští týden . . .
MetalGod

#9 Příspěvek od MetalGod »

Práce počká, neuteče :D
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Jodr

#10 Příspěvek od Jodr »

Tak s tím jsem se už někde setkal. Už vím! V Mexiku. Maňana, to je snad národní vlastnost, jen jsem do teď nevěděl, že to je nemoc. Jeden se stále učí ....
Killroy
Moderátor

#11 Příspěvek od Killroy »

Ano maňana. Znám pouze jednoho takového nějakého maňánu. Odkládá cokoliv a kdykoliv a na poslední chvíli s tím „až to bude potřeba, tak to budu řešit“. Ale u něj to ale bude rodová věc. Protože jeho táta byl taky takový, syn je stejný zabržděnec jako byl on a i jeho děti jsou v tomto už naprosto stejné.. :?

Pokud má v něčem navrch, tak to je četnost malicherných výmluv, proč to a to nešlo a které si najde vždycky, pokud je třeba obhájit něco, co hodil za hlavu, anebo se prostě vys*ral.. „hele, já jsem ho ještě neviděl, nebo já na to zapomněl, já měl vybitou baterku a potom mě asi došel kredit..“ No hlavně, že se je na co vymluvit.. :roll:

Vzhledem k tomu, že my dva jsme v tomto každý diametrálně jiný, tak je to mezi námi zdrojem neustálých konfliktů. Pro mě je to nespolehlivý lempl, kterému je všechno jedno a nic neudělá včas (z mého pohledu). A přitom by stačilo trochu víc odpovědnosti a včasného zájmu. Ušetřil by si tím v životě spoustu zbytečných problému. Takových, které jinak smýšlející prostě nemívají - protože k nim přistupují včas a jinak..
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
yakl

#12 Příspěvek od yakl »

Vy ste tu hrozní. :lol: Čítať toto, je ako sa začítať laikovi do "Vademecum medici", človek okamžite na sebe pozoruje skoro všetky diagnózy, o ktorých sa dočíta. :)
keemo

#13 Příspěvek od keemo »

yakl: +1 :D
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ZdenekHQ »

Killroy píše:Pokud má v něčem navrch, tak to je četnost malicherných výmluv, proč to a to nešlo a které si najde vždycky, pokud je třeba obhájit něco, co hodil za hlavu, anebo se prostě vys*ral.. „hele, já jsem ho ještě neviděl, nebo já na to zapomněl, já měl vybitou baterku a potom mě asi došel kredit..“ No hlavně, že se je na co vymluvit.. :roll:

Ano - generátory výmluv. Problém nastává v okamžiku, kdy ti lidé si tak dlouho v myšlenkách cizelují výmluvu na něco nereálného, až to vezmou jako pravdu a dál s tím pracují jako s faktem a následně na to navážou další výmysly. Časem se v tom pěkně ztratí, ovšem většinou si to moc neuvědomují a pak má normální člověk vedle nich pocit, že se zbláznil...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Hmm a v TV stále tvrděj, že to je jen riziko podnikání. Stejně tomu nerozumím. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“