Prokrastinace
Moderátor: Moderátoři
Prokrastinace
Některé případy řeší unikátní zákon, jehož obdobu jsem v EU jinde nenašel: různé úřední záležitosti, o jejichž celospolečenském významu lze s úspěchem pochybovat, viz statistická hlášení, mají pevný kalendářní termín, jehož prošvihnutí už je rovnou provázeno vyměřením pokuty. Dřív se to obvykle odkládalo až do první upomínky, dnes je to elektronicky hlídané a pokutu následující den po termínu tiskne rovnou počítač...
To je léčba!
Často za to může stres, kterej se nemusí nijak jednoznačně projevovat, nemusí bejt patrná ani jeho příčina. Může se projevovat, mám-li to srovnat s výpočetní technikou, jako proces, co běží na pozadí (v unixový terminologii démon) a krade systémový prostředky, jako by si někdo spustil ve virtuálním stroji jehoVistu. BFU, tedy většina uživatelů mozků, ani nevidí běžící procesy, a kdyby viděla, tak neví, na co jsou, takže nedokáže lokalizovat ani proces samotnej, natož jeho spouštěč, nedokáže je zabít.
Projevuje se to třeba vyšší únavou, zhoršenou schopností si pamatovat, sníženej výpočetní výkon, zhoršená a ztížená verbální i neverbální komunikace, nechuť něco dělat,... je toho dost, a ani jedno nijak nepoukazuje na přítomnost stresu.
Je proto třeba vyhledat roota, aby onen proces vyhledal a zničil, stejně tak identifikoval jeho spouštěč, stresor, toho pak eliminoval.
A tím rootem je psychouš, neboli psychiatr (psychologové jsou oproti nim většinou na houno). Je nutný to udělat, a co nejdřív, proces se může stát žravějším a odolnějším, ale sám od sebe nezanikne, může se z něj vyklubat pěkně hnusná depka. A vůbec bych se toho psychouše nebál, i když v našich končinách, díky těm, jejichž mysl je zralá na upgrade, ne-li dokonce na bugreport, nebo rovnou na stažení z veřejný distribuce, je to furt víceméně tabu.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- pocitujlasku
Pokud má v něčem navrch, tak to je četnost malicherných výmluv, proč to a to nešlo a které si najde vždycky, pokud je třeba obhájit něco, co hodil za hlavu, anebo se prostě vys*ral.. „hele, já jsem ho ještě neviděl, nebo já na to zapomněl, já měl vybitou baterku a potom mě asi došel kredit..“ No hlavně, že se je na co vymluvit..
Vzhledem k tomu, že my dva jsme v tomto každý diametrálně jiný, tak je to mezi námi zdrojem neustálých konfliktů. Pro mě je to nespolehlivý lempl, kterému je všechno jedno a nic neudělá včas (z mého pohledu). A přitom by stačilo trochu víc odpovědnosti a včasného zájmu. Ušetřil by si tím v životě spoustu zbytečných problému. Takových, které jinak smýšlející prostě nemívají - protože k nim přistupují včas a jinak..
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Killroy píše:Pokud má v něčem navrch, tak to je četnost malicherných výmluv, proč to a to nešlo a které si najde vždycky, pokud je třeba obhájit něco, co hodil za hlavu, anebo se prostě vys*ral.. „hele, já jsem ho ještě neviděl, nebo já na to zapomněl, já měl vybitou baterku a potom mě asi došel kredit..“ No hlavně, že se je na co vymluvit..
Ano - generátory výmluv. Problém nastává v okamžiku, kdy ti lidé si tak dlouho v myšlenkách cizelují výmluvu na něco nereálného, až to vezmou jako pravdu a dál s tím pracují jako s faktem a následně na to navážou další výmysly. Časem se v tom pěkně ztratí, ovšem většinou si to moc neuvědomují a pak má normální člověk vedle nich pocit, že se zbláznil...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]