Než začnu bádat a čmárat podle desky, nemá někdo, náhodou schéma od reproduktorů Sound Blaster SBS 38? Vím, jsou poněkud staršího data výroby, ale dneska jsem je zachránila ze šrotu a věřím, že budou ještě dlouho sloužit
Sound Blaster SBS38
Moderátor: Moderátoři
Sound Blaster SBS38
Než začnu bádat a čmárat podle desky, nemá někdo, náhodou schéma od reproduktorů Sound Blaster SBS 38? Vím, jsou poněkud staršího data výroby, ale dneska jsem je zachránila ze šrotu a věřím, že budou ještě dlouho sloužit
Zirafka píše:Dělá to to, že to normálně funguje, takže schéma nebylo nutné.
mám podobnou zkušenost . . . dvě třetiny toho co dotáhnu z SD, normálně funguje . . .
a někdy to jsou i pěkné kousky . . .
- Přílohy
-
marantz-pm-230_back.jpg- (72.75 KiB) Staženo 107 x
-
marantz-pm-230_front.jpg- (41.77 KiB) Staženo 115 x
- Přílohy
-
konektor_2.jpg- (43.64 KiB) Staženo 87 x
-
konektor_1.jpg- (48.14 KiB) Staženo 112 x
- frantajetel11
Nebo druhá možnost, podle toho kde je ten kabel ukroucenej... kuchnout zezadu ten konektor (neurvat zbytek kabelů), připájet nový kablíky a pak to zalejt nějakým silikonem. Možná by stačila i tavící pistole + smršťovačka.
frantajetel11 píše: kuchnout zezadu ten konektor (neurvat zbytek kabelů), připájet nový kablíky a pak to zalejt nějakým silikonem.
Tak to také dopadne, pokud se mi nepodaří splašit originál. A pokud se to nepovede, tak dva obyčejné, je to 3,5 mm a 2,5 mm mono jack. Siceto je řešení, ale lepší by bylo mít to v kuse.
Škoda jen, že se neprodávají kablíky s přidělanými jacky stejně, jako se dají opatřit kabely s konektorem pro COM port a podobně. I za tu cenu, že by to bylo dražší jak kus kablíku a samostatný konektor. Kupovat a stříhat propojovací kabely se mi nechce, jsou totiž hrozně silné. Což je dobře pro trvanlivost, ale nedobré pro to, to někam nacpat.
rnbw píše:mam na jednych starych reprakoch SuperTech.
A také je tam možnost bateriového napájení? Z venku jsou toto sice Sound Blastery, ale uvnitř je to jasný a typická Čína se vším všudy, jen jsou tam mohutné reproduktory (na tuto třídu) a také pořádně udělané kontakty baterií a a poctivé plasty. Čínská fabrika osadí co dostane, takže takto to asi vzniklo.
Je zajímavé, že na bedničkách nikde není napsaný jejich výkon ani hausnumera typu P.M.P.O a podobně. Jen značka výrobce a napětí externího zdroje.