Zdravím všechny, mám trafosvářečku r.v. 1989 ELEKTROKOV JS 90-2, pravděpodobně jsem to musel nějak špatně zapojit, protože když to zapnu do 380v tak ve vnitř je takové malé pravděpodobně předřadné trafo a v tom to vždycky zajiskří, poradte, nebo nejlépe, nemáte někdo schéma, nebo alespon schéma nějaké podobné svářečky?? předem díky moc.
To co vypadá jako malé trafo je odrušovací tlumivka. Tuto svářečku mám, ale schéma ne. Je to ale jednoduché - výstup pro elektrody je připojený přímo na sekundár trafa a proud se přepíná pomocí odboček na primáru. Já bych tu tlumivku zkusil vyndat a uvidělo by se, co dál.
Dobrý den,chtěl bych se zetpat jestli někdo nevlastníte el. schéma svářečky JS 90-1 popřípadě podobného typu.Svářečka mi přestala chodit a bez schématu se mi nedaří najít závadu
Nedavno jsem rozchodil typ svarecky JS 90. Vetsinou je chyba v prepinaci-spaleny kontakty. Sice se pripojuje tato savrecka na 380V, ale jen na dve faze. Schema nemam, ale pokud neni rozmontovanej prepinac tak je vse jednoduche.