trafosvářečka JS 90-2

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jammer

trafosvářečka JS 90-2

#1 Příspěvek od jammer »

Zdravím všechny, mám trafosvářečku r.v. 1989 ELEKTROKOV JS 90-2, pravděpodobně jsem to musel nějak špatně zapojit, protože když to zapnu do 380v tak ve vnitř je takové malé pravděpodobně předřadné trafo a v tom to vždycky zajiskří, poradte, nebo nejlépe, nemáte někdo schéma, nebo alespon schéma nějaké podobné svářečky?? předem díky moc. :D
salzvo

Svářečka JS90-2

#2 Příspěvek od salzvo »

To co vypadá jako malé trafo je odrušovací tlumivka. Tuto svářečku mám, ale schéma ne. Je to ale jednoduché - výstup pro elektrody je připojený přímo na sekundár trafa a proud se přepíná pomocí odboček na primáru. Já bych tu tlumivku zkusil vyndat a uvidělo by se, co dál.
svobodak82

El.schéma

#3 Příspěvek od svobodak82 »

Dobrý den,chtěl bych se zetpat jestli někdo nevlastníte el. schéma svářečky JS 90-1 popřípadě podobného typu.Svářečka mi přestala chodit a bez schématu se mi nedaří najít závadu
Uda

trafosvářečka JS 90

#4 Příspěvek od Uda »

Nedavno jsem rozchodil typ svarecky JS 90. Vetsinou je chyba v prepinaci-spaleny kontakty. Sice se pripojuje tato savrecka na 380V, ale jen na dve faze. Schema nemam, ale pokud neni rozmontovanej prepinac tak je vse jednoduche.
tibi

#5 Příspěvek od tibi »

zaiskry, dobre a co dalej robi? to je vsetko? ma vystup? da sa zvarat snou ci hned vyhodi istic po zapojeni,troska napis viac aby ti niekto poradil...
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“