Pomalý přenos dat z PDF readru 11 na tiskárnu HP2550L pod W8

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Brozicek

Pomalý přenos dat z PDF readru 11 na tiskárnu HP2550L pod W8

#1 Příspěvek od Brozicek »

Při tisku z PDF Acrobat readru 11 na laser tiskárnu HP2550L s USB připojením pod W8 mám problém s rychlosti přenosu dat. Kratičký soubor se vytiskne za dlouhou dobu, pro delší soubor se po chvíli napíše hlášení, že tiskárna selhala (asi nějaké časové omezení).
- Pokud sleduji průběh tisku v okně tiskárny, tak je tam psáno "probíhá tisk", ale na přenesených datech je vidět, že přenos prakticky stojí.
- Tentýž soubor z PDF projde na USB ink tiskárnu HP3820 úplně normálně.
- Tisk z DOC, XLS souborů nebo tisk zkušební stránky na té HP2500L probíhá také normální rychlostí.
- Pokud chci soubor PDF na laser tiskárně vytisknout, musím ho vytisknout nejdříve do "Microsoft XPS Document Writer" a z něj proběhne tisk už bez problémů.
- Ovládač pro W8 pro tuto tiskárnu jsem stáhl ze stránek HP, je to soubor nějakého univerzálního ovládače "upd-pcl6-x32-5.6.0.14430.exe".
- Ještě u Windows XP jsem neměl s ovládačem pro tuto tiskárnu žádné potíže.

Je problém v ovládači tiskárny, nebo v tom Acrobat Reader 11, nebo kde?
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Když si zadáš do hledat tiskárny HP , tak vysleduješ mnoho problémů při použití neorigo ovladačů .
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Ovladače HP jsou jedním slovem tragédie. Toto je navíc už dost vykopávka. Mě při problémech s tiskem z Acrobatu pomohlo nastavit "tisknout jako obraz". Sice je to nelogický, protože to pak přenáší víc dat, ale vždycky to zabralo. Případně si zkusit pohrát s nastavením ovladače, formát dat atd...
Brozicek

#4 Příspěvek od Brozicek »

Forbidden - dík za náměty, funguje to.
- V režimu "obrázek" to přenášelo přes USB 23 MB dat, ale přenos byl bleskový a tisk 1 stránky PDF byl úspěšný.
- Pak jsem v rozšířeném nastavení tiskárny zrušil zaškrtnutí Obrázek a zatrhl políčko Nechat tiskárnu určit barvy. Přenášelo se 250 kB dat a tisk proběhl rychle. Je možné, že při větším dokumentu nad 256 kB by se přenos opět zasekl.

V původním nastavení se přenášelo 689 kB a přenos se od 256 kB zasekl a tak asi po minutách se načítalo v přenesených datech 320 kB, pak 384 kB a pak asi za další minutu tiskárna ohlásila chybu tisku. Až budu mít nějaký konkrétní tisk, budu s nastavením dále laborovat. Nebudu si zbytečně laborováním spotřebovávat prášek v tiskárně.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“