Pomalý přenos dat z PDF readru 11 na tiskárnu HP2550L pod W8
Moderátor: Moderátoři
Pomalý přenos dat z PDF readru 11 na tiskárnu HP2550L pod W8
- Pokud sleduji průběh tisku v okně tiskárny, tak je tam psáno "probíhá tisk", ale na přenesených datech je vidět, že přenos prakticky stojí.
- Tentýž soubor z PDF projde na USB ink tiskárnu HP3820 úplně normálně.
- Tisk z DOC, XLS souborů nebo tisk zkušební stránky na té HP2500L probíhá také normální rychlostí.
- Pokud chci soubor PDF na laser tiskárně vytisknout, musím ho vytisknout nejdříve do "Microsoft XPS Document Writer" a z něj proběhne tisk už bez problémů.
- Ovládač pro W8 pro tuto tiskárnu jsem stáhl ze stránek HP, je to soubor nějakého univerzálního ovládače "upd-pcl6-x32-5.6.0.14430.exe".
- Ještě u Windows XP jsem neměl s ovládačem pro tuto tiskárnu žádné potíže.
Je problém v ovládači tiskárny, nebo v tom Acrobat Reader 11, nebo kde?
- V režimu "obrázek" to přenášelo přes USB 23 MB dat, ale přenos byl bleskový a tisk 1 stránky PDF byl úspěšný.
- Pak jsem v rozšířeném nastavení tiskárny zrušil zaškrtnutí Obrázek a zatrhl políčko Nechat tiskárnu určit barvy. Přenášelo se 250 kB dat a tisk proběhl rychle. Je možné, že při větším dokumentu nad 256 kB by se přenos opět zasekl.
V původním nastavení se přenášelo 689 kB a přenos se od 256 kB zasekl a tak asi po minutách se načítalo v přenesených datech 320 kB, pak 384 kB a pak asi za další minutu tiskárna ohlásila chybu tisku. Až budu mít nějaký konkrétní tisk, budu s nastavením dále laborovat. Nebudu si zbytečně laborováním spotřebovávat prášek v tiskárně.