Wifi po byte
Moderátor: Moderátoři
tak už si heslo někde okopírovala a připojila se, opsal jsem si její Mac adresu z tabulky HDCP a nastavil povolené adresy pro naše mobily a notebook a stisknul Apply. Modem jsem pak restartoval, ale ta její adresa byla pořád vidět v HDCP tabulce. Je to v pořádku? Nebo zmizí, až se od notebooku odhlásí?
Zkoušel jsem to zase večer, tak nevím, jak to dopadlo.
Jenys
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Vystup z nastavení modemu (Logout), zavři prohlížeč, restartuj modem, otevři prohlížeč, přihlaš se k modemu a ta její adresa už v seznamu připojených zařízení být nesmí. Jinak máš něco špatně.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
A bacha na to, jestli si dokázala někde najít heslo, tak o tom možná něco ví. Tak ať ti nevleze do modemu z povoleného zařízení nebo PC připojeného kabelem a nepřestaví ho k "obrazu svému". Pro jistotu bych změnil alespoň to heslo "admin" na něco jiného.
A zamezil bych jí fyzický přístup k tomu modemu. Protože při stisknutí tlačítka RESET na modemu (pomocí sirky) na dobu delší než asi 5s dojde k resetu do továrního nastavení a veškerá nastavení, která si udělal budou vymazána => volný přístup k wifi přes heslo, které je na štítku modemu, nebo WPS.
P.S.: A jestli si tenhle můj příspěvek přečte, tak už ví jak na to.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Po tomto (dlouhém) resetu se obnoví tovární nastavení modemu. Modem se samozřejmě automaticky přihlásí k VDSL (DSLAMu). Jméno a heslo se obnoví na admin/admin, wifi se vypne a po zapnutí tlačítkem WLAN Switch na předním panelu modemu se nastaví WEP s heslem uvedeným na štítku modemu a může se připojit každý kdo toto heslo zná, nebo využije funkci WPS. Všechna nastavení která provedl uživatel jsou resetována.
Při krátkém resetu (krátký stisk tlačítka RESET) stejně jako při vypnutí a zapnutí modemu dochází pouze k restartu a znovu přihlášení k DSLAMu a nastavení modemu (ani uživatelské) se nemění.
Předpokládám, že Jenys má modem od O2 (s jejich firmwarem) a připojuje ho k lince O2.
Asi bude naštvaná, ale je to na ní, pokud něco chce, musí proto něco udělat, nečekat až se to samo vyřeší. Nebo se to jen snažit obcházet.
Jenys
Dá se to nastavit modemu ve Wireless - Basic zaškrtnout Hide Access Point.
To už mám za sebou . . . jedna 25 let , po škole, půl roku na Novém Zélandu, opravují domeček.
. . . druhá 23 let, po škole, vnučka 2 roky.
myslím, že ta výchova dopadla docela dobře a teď si s vnučkou občas užívám "dědečkovství" . . .
přeji ti Jenysi hlavně pevné nervy a nenech se ukecat . . .