Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
p32

#301 Příspěvek od p32 »

To se přidává ve výrobě do všech polévek u nás už 10 let. Ať šmakuje.
hafca

#302 Příspěvek od hafca »

Do kterých? Na to jak se to špatně získává bych se dost divil.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p32

#303 Příspěvek od p32 »

A není to jedno ? Ti, co si doma vaří polévky z masa, brambor, zeleniny atd., tak ví co si tam dají a ti druzí, co je vaří ze sáčků, tak těm to může být jedno, protože se nikdy nedovědí, co se tam dává, ale vědí jak jim to chutná. :lol:
hafca

#304 Příspěvek od hafca »

Jedno by to bylo, kdybys to netvrdil tak kategoricky. Mám takový neodbytný pocit, že sis to spletl s Glutamátem sodným a to je záležitost podstatně starší.
Ale, že je domácí polévka lepší než pytlíková, na tom se shodnem. :wink:
p32

#305 Příspěvek od p32 »

Ale nespletl, jen nechci diskutovat o tom, co nikdo neví a nezná a jen se domnívá (já nakonec taky). Už kdysi to bylo o cholestrolu, vajíčkách atd. a nemá smysl se zaplétat do něčeho, co stejně neovlivníme a myslíme si jak zdravě žijeme (jíme). O zdravém jídle by mohli asi vykládat ti na onkologii, co jim zbývá půl roku a ještě jim není ani 35 roků.
Cust

#306 Příspěvek od Cust »

p32 mimo jiné píše:O zdravém jídle by mohli asi vykládat ti na onkologii, co jim zbývá půl roku a ještě jim není ani 35 roků.
Jakože na onkologii jim to jídlo zakazují?

Jinak mazance u nás proběhli taky. Já jsem měl ale pouze funkci kuchyňské minutky a testera propečení. :-)
hafca

#307 Příspěvek od hafca »

I u nás proběhl mazanec. Já se přidal se svým Švarcvaldským višňovým a u dětí jsem asi vyhrál. :lol:
Přílohy
dort.jpg
(133.79 KiB) Staženo 91 x
p32

#308 Příspěvek od p32 »

Proč by jim to měli zakazovat ? Jen jde o to, že právě nezdravým stravováním se mladí ubírají častěji k onkologickému vyšetření než ti starší, co bydlí ve stejném regionu.
Cust

#309 Příspěvek od Cust »

p32, tomu nevěřím (existuje tedy jeden případ, kdy o tom jsem schopný diskuze - tlusté střevo, ale onkologické projevy dané špatnou stravou jsou podle mě o dost později - tak o 15 let. Stejně ty potraviny nejsou prokázané.)
p32

#310 Příspěvek od p32 »

Nevěř, já tě k tomu a nikoho jiného nenutím. Ale asi si žena 2x do týdne vymýšlí, když přijde z práce. Mají tam poslední dobou třicetileté případy, kde nejde o kouření, ale to už je věc doktorů, já to tady probírat nebudu.
hafca

#311 Příspěvek od hafca »

Před opravdu dlouhou dobou zemřela kolegovi dcera. Na rakovinu plic, bylo jí 5 let. Myslíš, že to bylo z kouření? A stejný je to i s jídlem, někdo to má a někdo ne, je to osud a nic s tím nenaděláš.
kejki

#312 Příspěvek od kejki »

Před dvěma stoletími se na základě rodinného výskytu rakoviny domnívali, že je nakažlivá...

A tenhle chleba se fakt povede každému - http://www.vaclavkrejci.cz/poctivy-domaci-chleb jen po přetvarování už se mu nechce kynout, takže jednodušší je, nechat rovnou kynout do tvaru a pak jen překlopit do trouby.
jandu

#313 Příspěvek od jandu »

-V jednej rodine zomrel otec, rok na to syn, o pár rokov dcéra i zať - pri dopravnej nehode.
Síce to nie je nákazlivé, ale je to tzv. PREDISPOZÍCIA v rodine. /mali na to, aby užívali vo zvýšenej miere motorové vozidlo/.
-V jednom okrese bolo v mnohých domoch namerané zvýšené množstvo radioaktívneho plynu v domoch.
Nejednalo sa o nákazu, ale o PREDISPOZÍCIU v závode na výrobu kvádrov z vysokopecnej stusky. /bol to najdostupnejší stavebný materiál v širokom okolí/
-V jednom severskom štáte bol zistený vysoký nepomer prírastkov v rodine v prospech chlapčenského pohlavia.
Vraj sa jednalo o prirodzenú PREDISPOZÍCIU konzumu rýb a plodov z mora. /išlo o rybársku oblasť.

Je to možno sranda, ale .... čo ak na tom niečo bude?

Ale poďme radšej variť.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
jura80
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od jura80 »

Bacha na bílý fazole Euroshoper z Albiho. Dneska jsem jich sáček vyhodil na kompost, jsou napadený Zrnokazem (hmyz fakt nežeru)...

http://www.floranazahrade.cz/200212/zrnokaz.htm
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
mtrencin

#315 Příspěvek od mtrencin »

Na základe zloženia paštek so sa rozhodol robiť ich doma.
len nemožem násľ recept viem bolo to bravčové 1kg lopatky 1kg laloku 1 jatra 2%soli ale koľko nového korenia, čierneho a muškátového orieška si nepamätám má niekto dobrý a presný recept na domacu pašteku?
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“