Android, prepnutie sluchadiel na reproduktor

Vše, co se týká mobilních telefonů, GSM bran, mobilních datových připojení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Pwn3r

Android, prepnutie sluchadiel na reproduktor

#1 Příspěvek od Pwn3r »

Zdravičko

Je niejaka aplikacia ktora prepne zvuk zo sluchadiel na reproduktor mobilu pričom su v jacku zapojene sluchadla? Riešim problem na svojom LG GT540 na ktorom je poškodeny jack. Mobil si mysli že je napojeny na slúchadla pričom niesu tam zapojene. Keď tam zapojim sluchadla tak na sluchadlach idu zvuky no po odpojeni neprepne na reproduktor, to iste s mikrofonom. Niejake napady okrem vymeny jacku?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Pokud je to vypnutí udělaný hardwarově = mechanickým kontaktem v zdířce Jacku, žádnej aplikační software ti nepomůže. Jediná cesta je vyměnit Jack.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Pwn3r

#3 Příspěvek od Pwn3r »

prave že ani nie, pri zapinani telefonu mi hraje zvučka no po naštartovani systemu všetko hraje cez jack,
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

U Sony "Live with Walkman" to bylo podle mě řešený asi odběrem. Když jsem do zdířky zapojil reprobedny z PC, telefon to ignoroval.. Až sluchátka fungovala
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Tyhle problémy většinou vznikají po oxidacích, ale ne přímo v konektoru, častěji na desce u obvodu který má na starosti přepínání výstupu. U Samsungu bývá 3,5mm konektor na flexu, pokud jej odpojíš a stejně to ukazuje připojená sluchátka, tak je problém jinde.
To že to po startu zahraje úvodní melodii nemá s tímto problémem žádnou spojitost a je to v pořádku- melodie vždy hraje z IHF reproduktoru.

Ouha, teď jsem si všiml že píšeš o LG. Ale obecně tohle platí u všech telefonů.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pwn3r

#6 Příspěvek od Pwn3r »

vyriešene, stiahol som si tento soft
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dwalkes.android.toggleheadset2&hl=sk
pomocou neho si prepinam zvuk či chcem mať zo sluchadiel alebo z reproduktora na telefone, tiež to automaticky prepina mikrofon
Michal22

#7 Příspěvek od Michal22 »

Pwn3r- já bych zas tak optimisticky nejásal a zkusil se do toho telefonu kouknout, tak trochu píšu s ohledem na to, co už mi prošlo rukama. Tys totiž nevyřešil problém, pouze jsi našel oblezličku.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pwn3r

#8 Příspěvek od Pwn3r »

proste je tam polamany jack už v minulosti to robilo že sa zaseklo ale keď som to par krat odpojil zapojil tak nabehol reproduktor, hoci viem že to nieje adekvatne riešenie ale pozerals som a je to tak pripajkovane že by mi trebalo mikropajku a preste taky konektor, nemam času sa s tym babrať a som spokojny že som tod ajako vyrieši, trebalo by to odniesť do kvalifikovaneho servisu
monterjirka

#9 Příspěvek od monterjirka »

Michal22 píše:Pwn3r- já bych zas tak optimisticky nejásal a zkusil se do toho telefonu kouknout, tak trochu píšu s ohledem na to, co už mi prošlo rukama. Tys totiž nevyřešil problém, pouze jsi našel oblezličku.

Přesně tak!
Když si přístroj myslí, že tam má sluchátka, nedivil bych se, kdyby tam byl "zkrat" a když to zůstane zapnuté na sluchátka, může dojít k přetížení zesilovače.
Zodpovědnější přístup by byl zjistit co přesně se tam stalo a vyřešit to opravou...
Odpovědět

Zpět na „GSM / CDMA / LTE technika a telefony“