Panasonic TX29PM1P, chassis CP521F

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
scorpions-cz

Panasonic TX29PM1P, chassis CP521F

#1 Příspěvek od scorpions-cz »

Zdravím všechny. Mám na stole tuto TV a je v ní šasi CP-521F. Telka byla asi po bouřce. Ve zdroji byly vadné diody v můstku,STRW 6754. Dále bylo vadné VN trafo a trand D2578. Teď se telka chová následovně:
Po zapnutí DO začne nabíhat VN napětí (asi po dobu 3-4sec) Po tuto dobu jsou všechna napětí v pořádku. Po této době všechna napětí mírně poklesnou.a přestanou jít putzy na trand. Telka dále normálně reaguje na DO a zvuk(pokud mám připojen satelit na scartu )jde taky,i když mírně zašuměn.
Všechny kondenzátory jsem proměřil.Pokud mě někdo nasměruje kam se dál zaměřit budu vděčnej.

Jooo a BOBOBO nemusíš reagovat,dík.
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

Zdroj sa podobne chova aj vtedy, ked je pretazeny. Mozno by bolo teraz vhodne vylucit este pripadnu zavadu v RKS, resp. vylucit zavadu v napajacom zdroji. Ak to bude mozne, tak sposobom, ze spominane obvody od seba odpojis.
scorpions-cz

#3 Příspěvek od scorpions-cz »

zkoušel jsem dát žárovku do kolektoru řádkovýho trandu a rozsvítí se jen na ty 3-4sec. Koukal jsem škopkem na pulzy na bázi a po těch pár sec se zdají být v poho. Zkusím to ještě oddělit od sebe jak píšeš.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

To víš , že mi to nedá , internetové opravářství není to pravé ořechové . A víš , chudáci opravdoví servisáci . :D
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od otakarv »

BOBOBO, je to opravdu od tebe ubohost samá. Scorpions-cz se vysmíváš na plnou hubu a zde sis také nevěděl rady shodou okolností s tím samým televízorem :roll: .
fero7

#6 Příspěvek od fero7 »

otakarv = 100 bodov.
mirosne

#7 Příspěvek od mirosne »

BOBOBO píše:To víš , že mi to nedá , internetové opravářství není to pravé ořechové . A víš , chudáci opravdoví servisáci . :D

Ono máš vlastne pravdu,ale minule si ma za toto drbal a teraz píšeš opak.

scorpions-cz píše:Pokud mě někdo nasměruje kam se dál zaměřit budu vděčnej.

Mal som podobný problém a po výmene vertikálu,to chodilo.
Pozdravujem Vás, Miro.
scorpions-cz

#8 Příspěvek od scorpions-cz »

mirosne
Díky ,začal jsem vertikál taky podezírat,protože jsem už vyměnil co bylo vadné a ostatní jsem proměřil. Po neděli mi má vertikál přijít tak dám vědět jak to dopadlo. Přinejhorším mi ten IO zůstane doma na příště.

joo a BOBOBO kdy je člověk už skutečný servisák? Já kšefty nikomu neku...m. Dělám vše ofiko, mám ŽL, jsem dokonce plátce DPH.To spíš ty svejma melouchama bereš práci SKUTEČNEJM SERVISÁKŮM.Vždyť i tu telku z vlákna na které upozornil otakarv jsi dělal taky na kšeft.Je jedno zda je to za peníze nebo za dostanu nejdoucí 29PT8403/58 ve dřevě
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“