k Optiplexu GX-150 jsem dostal i tenhle monitor. Je zachovalej, obraz jako víno, ale má dost ošklivě oprejskanou antireflexní vrstvu, kterou bych rád odstranil, ale nevím čím, protože ani nevím, z čeho je.
Nějakej nápad?
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Z některých to šlo toluenem nebo nitroředidlem, z některých to šlo - ale dost špatně - jenom benzínem, nejlépe lékarenským (lehkým), a z některých to nešlo umýt vůbec. Údajně to naleptat nitroředidlem - po delší době to nabobtnalo, a pak odřít nějakou hrubší tkaninou.
Proč by ne? Ten monitor je schopnej přežít kdejakej monitor, co byl vyrobenej právě dneska, i ten počítač může ještě pár let sloužit třeba jako server, nebo jako desktop pro nenáročný použití, vždyť na něm solidně běží moderní OS, i když je teda znát, že má v sobě pomaloučký SDR RAM a PIII@1GHz, ale co, můžu z něj během chvilky udělat server.
To železo, ač starý a zaostalý, dokázalo bez újmy přežít do dneška, dokáže tohle i to dnešní?
— Winston Churchill
Tak jsem to potopil na chvíli do benzínu (N95) a slezlo to dokonale. Díky Antireflexní vrstvu nepotřebuju, báň je plochá, tak to zas tak hrozný není. A navíc jsem zvyklej, vždyť jsem nejdřív provozoval Didaktika na Plutu, pak jsem měl CDTV s monitorem 1084S- obojí se lesklo jak psí koule, ale vždyť to stačilo správně natočit.
A navíc to mám spíš jako zobrazovadlo, když opravuju někomu PC, abych k tomu furt nemusel dávat svůj LCD.
— Winston Churchill