LCD monitor Samsung CM22WS, cca po 2sek. vypne podsvícení
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Nyní jej mám doma, odzkoušel jsem jej a opravdu po těch 10 minutách vyplo podsvícení. Když jsem jej vypnul a opět zapnul, tak podsvícení naskočilo a fungovalo zhruba 2 minuty a opět se vyplo, obraz jde, je jej vidět při pohledu z boku.
Ještě jsem jej neotevřel (nemám volný stůl). Může to dělat to náhradní trafko?
Předem děkuji za rady.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Bolo by dobré zistiť od dotyčného či sa ten monitor nesprával podobne predtým ako úplne zdochlo podsvietenie (zhorené trafo).
To je dobrá připomínka a určitě to s ním prodebatuji.
A ešte dačo keď si monit. opravil koľko si ho nechal bežať u seba "na skúšku" ?
Hned jak jsem jej opravil, tak kamarád pro něj přijel, já jsem jej napojil na svůj NB a asi 15-20 minut jsme debatili a monitor běžel, tak jsem jej vypnul a on si jej odvezl. Mi volal až tuším za 3-4 dny, že mě spíše nechtěl otravovat, byly svátky.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Takže mě čeká rozebrání panelu, je to tak jestli se nemýlím? Trochu mám z toho husí kůži, přiznám se, že jsem to ještě nedělal, ale každý musí jednou s něčím začít, no né?
Byl bych vděčný za případné rady co a jak nejdřív udělat, čeho se vyvarovat. Tak zhruba asi vím, ale dobrých rad nikdy není dostatek.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Trubice jsem napojil do zdroje, zapnul a jelikož tam nemám signál, tak po pár vteřinách vyply, svítily všechny 4.
Můžete mi někdo poradit jakým opatrným způsobem sundat z konců trubic ty silikonové kryty abych zjistil stav připojení drátků?
Předem všem děkuji za poskytnuté rady.
- Přílohy
-
IMG_8681 – kopie.JPG- (24.93 KiB) Staženo 71 x
-
IMG_8677 – kopie.JPG- (39.94 KiB) Staženo 61 x
-
IMG_8676 – kopie.JPG- (28.51 KiB) Staženo 81 x
-
IMG_8674 – kopie.JPG- (47.52 KiB) Staženo 92 x
-
IMG_8687 – kopie.JPG- Označení trubic
- (27.48 KiB) Staženo 54 x
Pokud je z jiného monitoru dobrý celý pár trubic, je možno přehodit celý pár a silikonové koncovky opět ostříháním dopasovat do korýtka (pokud to není shodný panel, obvykle se korýtka pro trubice rozměrem liší). Také jsem už 2x použil do většího panelu kratší trubice. V tom případě jsem musel v korýtku vystřihnout drážku kudy jsem vyvedl kablík z korýtka ven.
Práce je to nepříjemná, ale zatím se vždy podařila.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
IMG_8690 – kopie.JPG- (70.07 KiB) Staženo 84 x
Zkrátka bez kvalitních nůžek z manikury se neobejdeš a často potřebuješ silnou lupu. Já používám na to nůžky ze "solingenské oceli", které beru manželce z její "velmi drahé" manikury. Ale asi vyhoví i běžné nůžky s kvalitní a ostrou špičkou.
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Jo nůžky ze "solingenské oceli" jsou kvalitní jako i nože. Já měl od svojí maminky jedny takové na nechty a mohu potvrdit jejich kvalitu. Na synové svatbě jsem je půjčil jedné ženské co dělala výzdobu a od té doby jsem je neviděl
Mockrát Ti děkuji za rady, neboť v tomto jsem opravdu začátečník.